World Grill&BBQ Championship

0
401

Luna mai ii provoaca pe iubitorii de outdoor grilling din toata lumea la una din cele mai mari competitii culinare. World Grill&BBQ Championship a ajuns la editia a 11-a si este organizata de “The German Barbecue Association”. Da, exista un Campionat Mondial al Gatitului la Grill & Barbecue ce se desfasoara o data la trei ani si este organizat de  o asociatie care investeste in evenimente de gatit in aer liber si care crede in acest tip de educatie si cultura.

Anul acesta, campionatul se va desfasura in localitatea Gronau, Germania, in perioada 20-22 mai si reuneste echipe de pasionati ai gatitului la gratar din toata lumea.

In urma cu trei ani, DonCaruso,  invitatul primei editii Grill Champions Tour in Romania, era cel care, alaturi de echipa sa, castiga titlul suprem.  La editia din acest an, pe parcursul celor 3 zile, echipele inscrise isi vor pune la incercarea abilitatile prin pregatirea mai multor bunatati.

Maratonul de gatit este concentrat in jurul a 5 retete, toate savuroase:

  1. Costite de porc, insotite de un aranjament facut din paine
  2. Pui cu rosii
  3. Spata de porc cu porumb
  4. Piept de vacuta cu cartofi si branza cu arpagic
  5. Desert freestyle

Ca la orice competitie de acest nivel, premiile sunt extrem de atragatoare: locul 1 va fi rasplatit cu suma de 10.000 de euro si cu titlul de “Word Barbecue Champion”, echipa de pe locul 2 va primi 5.000 de euro, cea de pe locul 3 – 2.000, iar locul 4 va fi incurajat cu suma de 500 de euro.

Bugetul alocat este de 30,000 de euro, bani care vor fi directionati atat in organizarea intregului eveniment, cat si in premierea echipelor castigatoare.

Asadar, daca sunteti interesati sa participati la un asemenea campionat, va rugam sa incingeti grill-urile si sa impresionati juriul. Atentie insa trebuie sa va supuneti unor reguli clare, bine-definite in mentalitatea culturii germanice!

Apropo de participare, ati mai fost implicati in campionate similare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.