Campionatul Mondial de BBQ prin ochii lui Don Caruso-partea a-2-a

0
401

Asa cum v-am promis revenim cu partea a doua a reportajului realizat de Don Caruso la Campionatul mondial de BBQ 2011 desfasurat la Gronau in Germania. Partea intai cuprinde relatarea sa in calitate de participant alaturi de echipa European All Stars BBQ si se opreste la ziua de vineri: Sambata dis-de-dimineata am plecat spre Gronau pentru a ne face ultimele cumparaturi si am avut noroc ca am ajuns relativ devreme acolo astfel incat nu a trebuit sa asteptam ore intregi spre deosebire de alte echipe participante.

Dupa ce am impachetat toate lucrurile la rece, am aranjat cate ceva in legatura cu decorarea locul nostru de lucru si de asemenea am exersat felul pe baza de carne de pui. Intre toate acestea, am primit diverse vizite de la membrii forumului myBBQ.net si m-am bucurat nespus de mult de vizita “garzii vechi” chiar daca n-am avut timpul necesar sa-l aloc fiecaruia. Din pacate, munca a fost prioritara…

In aceasta dupa-amiaza am fost “insotiti” de Paul Tolenaar care scria un reportaj despre echipa tarilor BeNeLux. O parte a pozelor de mai jos provin de la el iar alte lucrari ale lui gasiti aici: paultolenaar.com

Am finalizat rapid toate lucrarile necesare „pe carne“ si ne-am facut timp ca intreaga echipa sa faca o tura prin “parc”. Spre surprinderea mea existau deja cateva echipa care au cedat, lucru pe care nu-l pot pricepe. Pentru ce sa stai 18 ore in masina ca apoi la sfarsit sa “cazi lat” de betie? 2-3 beri si eventual sau mai multe (cu siguranta nu sunt un sfant, dar imi cunosc limitele) sunt bine-venite si meritate de fiecare, dar va rog, totusi sa apuci sa traiesti intrecerea si nu sa ramai intins pe-undeva …

La sfarsitul turului prin parcul Gronau, am pornit focul in Oua pentru a pregati Beef Brisket si Pulled Pork.  Am pregatit la gratar carne de la “Estilo Argentino”, acompaniati de cateva tonuri Guns N’ Roses si am pornit o mica petrecere care putea fi tinuta pana seara urmatoare. Candva, Johnny si Ralph, au plecat spre casa (sa pregateasca desertul) si astfel am ramas alaturi de Hans-Peter si Steve sa supraveghem „Egg-urile”, ceea ce nu a fost rau deloc deoarece suntem obisnuiti sa facem asta inca de pe vremea campionatului de BBQ organizat de Jack Daniel’s.

Spre bucuria mea, la un moment dat, a aparut o mica delegatie a “vichingilor din Leverkusen” pentru a petrece cu noi noaptea si pentru a ne sustine ziua urmatoare. Deja de pe atunci aveam sentimentul ca noaptea va fi una luuuunnnnnggaaaaaa ….

Pentru inceput le-am prezentat imprejurimile si trebuie spus ca piramida din parc este un loc excelent pentru poze de grup si evident ca aceasta a fost lovitura de start a unei adevarate petreceri barbecue. In timp ce Hans-Peter supraveghea friptura de vita, eu am servit si intretinut vizitatorii si m-am ocupat si de preincalzirea afumatoarei inchiriate iar impreuna cu norvegienii de vis-a-vice am dat pentru prima oara “noroc” in aceea seara. Noaptea a trecut ca in zbor si pe masura ce dimineata se apropia cu atat petrecerea devenea mai linistita. Au fost de toate incepand cu cateva incercari de karaoke si pana la o imitatie destul de buna de Michael Jackson si astfel am realizat impreuna cu Hans-Peter ca dupa 24 de ore de stat in picioare ne bucuram indeosebi de 20 minute de somn intens, “Power Napping”!

Rapid am decorat cortul, am stras lucrurile si am aruncat „un ochi” la Pulle Pork si dupa sosirea lui Ralph si Johnny am demarat celelalte pregatiri ….”

Textul original il gasiti aici iar continuarea va urma …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.