Banane la gratar

Alaturi de merele coapte, un desert cu banane la gratar este probabil cel mai apreciat desert de fructe preparate in sezonul rece. Asa ca profitam de aceasta perioada a anului sa va prezentam o reteta usoara si rapida de banane la gratar care va impresiona si incanta familia, prietenii sau musafirii.

 

Ingrediente banane la gratar:

  • Banane mici / medii (de ex. 8 buc.)
  • Foite de ciocolata (de ex. Lindt Swiss Thins Milk Chocolate sau Orange Chocolate)
  • Crema de whiskey (de ex. Bailyes sau Carolans)

 

Ustensile necesare pentru banane la gratar:

  • gratar cu capac fie grill cu gaz fie gratar cu carbune;
  • gratar cu functie de gatit indirect (indirect grilling);
  • pensula silicon;
  • optional: suport de inox pentru peste (sic! setul are intrebuintare si pentru preparate non-pescaresti! 🙂 )

 

Preparare banane la gratar:

  1. preincalziti gratarul cu atat mai mult daca pregatiti aceasta reteta in zile de iarna rece; pentru gratarul cu gaz luati in calcul aprox. 5-10 min. iar pentru gratarul cu carbune aprox. 10-15 min.
  2. taiati coaja bananei (pe partea interioara) fara a taia fructul; desprindeti coaja usor in lateral;
  3. ungeti fructul cu crema de whiksey folosind pensula silicon; aveti grija sa nu desprindeti coaja de fruct;
  4. introduceti in lateral, intre coaja si fruct cate 2 foite de ciocolata pe fiecare parte;
  5. in cazul in care veti folosi suportul de inox de peste (potrivit pentru banane de marime mica) asezati 2 banane in fiecare suport;
  6. pozitionati bananele pe gratar sau suportii de inox cu banane in grill-ul preincalzit la aprox. 180-200°C;
  7. lasati bananele in gratar la foc indirect aprox. 15 min. la 180°C;
  8. bananele sunt gata cand coaja prinde culoare inchisa si fructul este moale, poate fi gustat cu o lingurita.

banane-la-gratar-grillsociety-campinggrill-gratar-gaz-outdoorchef-montreux

Un desert cu banane la gratar este un deliciu usor de preparat si repede savurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *