Banane la gratar

Alaturi de merele coapte, bananele la gratar sunt probabil cele mai apreciate fructe preparate ca desert la gratar in sezonul rece. Asa ca profitam de aceasta perioada a anului sa va prezentam o reteta usoara si rapida de banane la gratar care va impresiona si incanta familia, prietenii sau musafirii.

 

Ingrediente:

  • Banane mici / medii (de ex. 8 buc.)
  • Foite de ciocolata (de ex. Lindt Swiss Thins Milk Chocolate sau Orange Chocolate)
  • Crema de whiskey (de ex. Bailyes sau Carolans)

 

Ustensile necesare:

  • gratar cu capac fie grill cu gaz fie gratar cu carbune;
  • gratar cu functie de gatit indirect (indirect grilling);
  • pensula silicon;
  • optional: suport de inox pentru peste (sic! setul are intrebuintare si pentru preparate non-pescaresti! 🙂 )

 

Preparare:

  1. preincalziti gratarul cu atat mai mult daca pregatiti aceasta reteta in zile de iarna rece; pentru gratarul cu gaz luati in calcul aprox. 5-10 min. iar pentru gratarul cu carbune aprox. 10-15 min.
  2. taiati coaja bananei (pe partea interioara) fara a taia fructul; desprindeti coaja usor in lateral;
  3. ungeti fructul cu crema de whiksey folosind pensula silicon; aveti grija sa nu desprindeti coaja de fruct;
  4. introduceti in lateral, intre coaja si fruct cate 2 foite de ciocolata pe fiecare parte;
  5. in cazul in care veti folosi suportul de inox de peste (potrivit pentru banane de marime mica) asezati 2 banane in fiecare suport;
  6. pozitionati bananele pe gratar sau suportii de inox cu banane in grill-ul preincalzit la aprox. 180-200°C;
  7. lasati bananele in gratar la foc indirect aprox. 15 min. la 180°C;
  8. bananele sunt gata cand coaja prinde culoare inchisa si fructul este moale, poate fi gustat cu o lingurita.

banane-la-gratar-grillsociety-campinggrill-gratar-gaz-outdoorchef-montreux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *