Despre iuteala la gratar, de ce ne place iutele

Hamburg-spicys-museum_Grill-Society-2017-09_piper Jamaica

De ce ne place iuteala la gratar – Despre iuteala si ardei iuti Jalapeno, Habanero si altii – Ce este iuteala

 

Saptamanile trecute scriam despre imbogatirea cunostiintelor cultural-culinare cu ocazia vizitei efectuate la Muzeul de condimente din Hamburg. O stire din luna Aprilie 2017, afisata in cadrul muzeului la sectiunea “HOT”, ne-a atras atentia ca recordman-ul Carolina Reaper (cel mai iute ardei din lume) a fost detronat de … Dragons’s Breath care ar fi cu 10% mai iute decat predecesorul sau si ca ar ajunge pana la 2,48 mio. SHU.

Si apoi am cazut pe ganduri, cu multe intrebari printre care cum si ce se masoara incat sa poti determina nivelul de iute. Dar cu renumitii Jalapeno si Habanero cum ramane? Cum ramane cu gradul de iuteala la gratar preferat? Asadar ne-am vazut in fata multor intrebari si ne-am hotarat sa le clarificam cu voi, dar sa le luam pe rand. (mai mult…)

Mere coapte la gratar

Mere coapte la gratar, umplute si apoi afumate la gratar pe placa de cedru.

 

Merele umplute, coapte si afumate la gratar pe placa de cedru le puteti prepara incepand cu primele semne ale toamnei pana iarna tarziu spre incantarea voastra si eventual si a invitatiilor, dar si spre …. “bucuria” vecinului ? atunci cand va simti aroma de cedru si mere coapte la gratar timp de vreo jumatate de ora cat dureaza coacerea lor. Asa ca recomandarea noastra este sa pregatiti inca de la inceput 1-2 mere in plus pentru ca nu stii cand va suna vecinul la usa ? .

(mai mult…)

Pork rack la gratar

„Pork rack la gratar” este poate una dintre cele mai usoare si mai apreciate bucati de carne de porc si poate fi un preparat deosebit mai ales la intrunirile la gratar cu familia sau prietenii. Dupa cum veti vedea in poze si video-ul de mai jos, „pork rack la gratar” este o friptura dintr-o piesa intreaga, cotletul de porc cu os, ce se prepara in stil barbecue, adica Low & Slow iar dupa cateva ore de asteptat rezultatul merita cu desavarsire! ?

(mai mult…)