Suntem cu totii fani ai placintelor, de toate tipurile, fie ca sunt servite ca desert sau ca fel principal. Umpluta cu bucati suculente si fragede de piept de curcan prajit si ciuperci salbatice, aceasta reteta de placinta de curcan este un fel principal cu care va veti surprinde cu siguranta prietenii si familia.
James Beard despre grilling si barbecuing
“Grilling, broiling, barbecuing – whatever you want to call it – is an art, not just a matter of building a pyre and throwing on a piece of meat as a sacrifice to the gods of the stomach.” – James Beard
Iata ce ne spune unul dintre cei mai cunoscuti bucatari americani. Una din figurile de seama, care a avut curajul sa introduca mare parte din arta culinara franceza intr-o tara ca America. Dar se pare ca a facut-o atat de bine, incat numele lui rasuna la fel de puternic si astazi.
Pigs & Peaches BBQ Festival
Suntem in plin sezon de gatit in aer liber, asadar nu ducem lipsa nici de festivaluri. Mai multe la ei (SUA) decat la noi, dar e bine ca se intampla. Pigs & Peaches BBQ Festival are deja traditie in orasul in care se desfasoara, pe numele lui complet Kennesaw.
Evenimentul se diferentiaza tocmai prin faptul ca aduce laolalta doua elemente diferite din outdoor cooking, dar care se completeaza atat de bine. Este vorba despre carnea de porc, una dintre cele mai folosite la BBQ , chiar si la noi in tar dar si piersicile, un fruct care nu ajunge atat de des pe grill, nu-i asa?
Vine vara, bine-mi pare
Pe langa soare, bronz, lene, evenimente in aer liber si alte cele, vara are un mare avantaj: posibilitatea de a gati zilnic la grill. Alaturi de prieteni sau familie, BBQ-ul presupune un pic mai mult decat aruncarea unor bucati de carne pe gratar. E vorba despre gusturi, arome, indemanare, retete si rabdare. Ce mai, o intreaga poveste! Insa, asta nu inseamna ca orice tentativa de a gati in aer liber are automat un final fericit. Cum orice beneficii atrag dupa sine si cateva vulnerabilitati, e bine sa stim cum ne putem bucura pe deplin de outdoor cooking.
Invitatie la gatit
Pentru cei mai multi dintre noi, un astfel de titlu nu suna deloc tentant. Totusi, sa nu ne grabim cu scenariile. E vorba despre gatitul in aer liber, o activitate care ar trebui sa ne preocupe in mod constant.
De data aceasta, vom oferi cateva idei pentru invitatiile pe care le puteti oferi prietenilor. Outdoor cookingul trebuie inteles mai mult ca o sansa de a te bucura de compania celor dragi si mai putin ca o povara, in urma careia te alegi cu oboseala si timp pierdut.