Vine vara, bine-mi pare

2
429

Pe langa soare, bronz, lene, evenimente in aer liber si alte cele, vara are un mare avantaj: posibilitatea de a gati zilnic la grill. Alaturi de prieteni sau familie, BBQ-ul presupune un pic mai mult decat aruncarea unor bucati de carne pe gratar. E vorba despre gusturi, arome, indemanare, retete si rabdare. Ce mai, o intreaga poveste! Insa, asta nu inseamna ca orice tentativa de a gati in aer liber are automat un final fericit. Cum orice beneficii atrag dupa sine si cateva vulnerabilitati, e bine sa stim cum ne putem bucura pe deplin de outdoor cooking.

Cateva reguli simple ne vor asigura ca gatitul in aer liber sa nu se transforme intr-un cosmar. Scopul nostru este de a prepara bucate savuroase si de a petrece timp alaturi de cei dragi. Pentru a fi siguri ca reusim sa facem acest lucru, e bine sa:

  • Indepartam resturile si curatam grill-ul cat mai bine
  • Pregatim din timp produsele pe care dorim sa le preparam
  • Preincingem gratarul si stabilizam temperatura. Ideal este sa aveti termometru pe capacul grill-ului
  • Fim cu ochii pe grill, pentru a ne asigura ca ceea ce gatim nu se arde
  • Pentru cunoscatori dar si incepatori ce doresc sa faca un pas mai departe, marinada sau baitul pregatit cu o zi inainte va da o savoare si fragezime de invidiat
  • Ne inarmam cu rabdare, buna dispozitie si avem grija ca, atunci cand e gata meniul, oaspetii sa fie…infometati!

Acestea sunt cateva etape simple care ne pot asigura succesul unei zile in care am ales sa gatim in aer liber. Nu necesita eforturi sau costuri deosebite, ci doar putina atentie si voie buna.

Ce ziceti, incercati?

2 COMENTARII

  1. Buna ziua ,sunt un impatimit al gratarului si al grilului in aer liber.Am facut „prostia” sa cumpar de la M..ro un gril texas facut de landman pt m..ro.Sunt nepriceput in a face focul in el si va rog help.Fac jarul inchid capacul astept sa se ridice temp si mai mult de 100 celsius nu vrea.Poate sa ma ajute cineva?
    Imi cer scuze daca postez aiurea.Multumesc.

    • Intotdeauna ne bucura sa auzim de impatimiti ai gratarului iar postarea nu e deloc aiurea ;-)…
      Acest fenomen apare in general din noua motive:
      1. in momentul in care tirajul nu este corect adica grillul este deficitar din punct de vedere tehnic ( banuim Cristi, ca vorbesti despre un grill cu capac si termometru)
      2 in momentul in care grill-ul nu este etans ( adica are multe suruburi si imbinari ) si materialul din care este facut nu este de calitate astfel incat sa pastreze caldura eficient si constant sub capac.

      In general, pentru a creste temperatura trebuie sa gestionezi tirajul, respectiv circulatia aerului sub capac. Mai inceraca in directia aceasta si asteptam vesti. Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.