Usor – usor ne apropiem si de finalul celui de al 3-lea sezon de seminarii BBQ “Learning by Burning” si incheiem cu tema „Pofta de Mare” respectiv cu reteta creveti cu rosii uscate la gratar. Rand pe rand cele 3 tematici ale cursului (American BBQ, Pofta de Mare si Iberico) se incheie urmand a fi reluate in 2016 cu preparate noi.
Cotlete de berbecut la gratar
Zilele trecute DonCaruso ne-a facut pofta cu un preparat la gratar mai rar dar renumit, despre care am si scris aici. De data aceasta am zis sa incercam cotlete de berbecut la gratar, mai exact cotlete de Noua Zeelanda, pe care le gasiti in unele hypermarket-uri. Un pachet de 2 cotlete intregi cantareste aprox. 1,2 kg.
Coaste de porc la gratar
Coaste de porc la gratar: spare ribs, baby back ribs sau scaricica?
Pe masura ce cultura barbecue-ului se dezvolta si la noi in tara, tot mai multi pasionati de gratare ne intreaba de diferentele intre scaricica si notiunile americane “spare ribs” sau “baby back ribs”. Acest articol, a carui documentare am inceput-o cu mult timp in urma, incearca sa faca lumina in aceasta categorie de preparat si sa scoata in evidenta diferentele intre cele 3 denumiri de coaste, dar sa si prezinte metode de preparare a acestor coaste de porc la gratar.
Cartof dulce copt – Sweet potato
Majoritatea retetelor de pe blog se refera la prepararea diverselor bucati de carne la gratar, fie ca ne referim la frigere (sau direct grilling) sau la coacere lenta (indirect grilling sau low & slow cooking).
Dar ce ar fi daca – asa cum spune si bunul nostru prieten Bucatar Maniac – nu ne-am “limita doar la mici, carnati si cefe, pentru ca viata e scurta si retete sunt mai multe decat vom putea vreodata gusta”.
Asa ca am zis sa va prezentam una dintre garniturile ‘exotice’, cartof dulce copt (sweet potato) asa cum este el cunoscut si comercializat la noi. Ca ruda mai indepartata a cartofului traditional, sweet potato este o leguma radacinoasa, originara tot din America Centrala, dar intre timp cultivata in multe regiuni cu clima tropicala si/sau temperaturi mari. Asemanarea cu cartoful este datorata in mod special formei, caci la interior, miezul este mult mai lemnos, este de culoare portocalie, iar gustul aduce foarte mult cu cel al dovleacului, dar mai putin intens.