A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti…

0
427

Grill Champions Tour Timisoara prin nameti, viscol si fulgi de nea, mirosurile gratarelor incinse au cucerit vestul. Multi dintre voi stiti ca organizam an de an cate un „winter grilling” sau mai bine zis incingem cu voiosie grill-urile si iarna. Anul acesta, numai doi nemti obisnuiti cu iarna ar fi reusit sa duca la bun sfarsit cu succes acest recital de gatit in aer liber sub privirile a nu mai putin de 60 de invitati avandu-l ca amfitrion pe Radu Popovici. Vom lasa insa imaginile sa vorbeasca de la sine si – ca amintire – explicitam reteta de preparare a curcanului intreg in grill ceramic:

Ingrediente:

–          1 curcan aprox. 8 kg

–          doza de bere de 1 litru

–          1 litru suc portocale

–          amestec de condimente Don Marco’s : Dancing Sirtaki

Preparare:

1. se freaca curcanul cu condiment si se lasa minim cateva ore de preferat peste noapte la marinat;

2. se goleste jumatate de doza de bere intr-un bol; se adauga in doza suc de portocale;

3. se pregateste grill-ul pentru indirect grilling si se preincalzeste la 180 grade C;

4. se aseaza curcanul in doza si doza intr-o tava care sa incapa in grill;

5. se toarna restul de bere si suc de portocale in tava;

6. se lasa curcanul sub capacul grillului pentru aproximativ 4h, la 160-180 grade C;

7. curcanul este gata cand temperatura interioara, din zona pieptului, este de 85 grade C.

Enjoy it!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.