Alaturi de merele coapte, un desert cu banane la gratar este probabil cel mai apreciat desert de fructe preparate in sezonul rece. Asa ca profitam de aceasta perioada a anului sa va prezentam o reteta usoara si rapida de banane la gratar care va impresiona si incanta familia, prietenii sau musafirii.
Ingrediente banane la gratar:
- Banane mici / medii (de ex. 8 buc.)
- Foite de ciocolata (de ex. Lindt Swiss Thins Milk Chocolate sau Orange Chocolate)
- Crema de whiskey (de ex. Bailyes sau Carolans)
Ustensile necesare pentru banane la gratar:
- gratar cu capac fie grill cu gaz fie gratar cu carbune;
- gratar cu functie de gatit indirect (indirect grilling);
- pensula silicon;
- optional: suport de inox pentru peste (sic! setul are intrebuintare si pentru preparate non-pescaresti! 🙂 )
Preparare banane la gratar:
- preincalziti gratarul cu atat mai mult daca pregatiti aceasta reteta in zile de iarna rece; pentru gratarul cu gaz luati in calcul aprox. 5-10 min. iar pentru gratarul cu carbune aprox. 10-15 min.
- taiati coaja bananei (pe partea interioara) fara a taia fructul; desprindeti coaja usor in lateral;
- ungeti fructul cu crema de whiksey folosind pensula silicon; aveti grija sa nu desprindeti coaja de fruct;
- introduceti in lateral, intre coaja si fruct cate 2 foite de ciocolata pe fiecare parte;
- in cazul in care veti folosi suportul de inox de peste (potrivit pentru banane de marime mica) asezati 2 banane in fiecare suport;
- pozitionati bananele pe gratar sau suportii de inox cu banane in grill-ul preincalzit la aprox. 180-200°C;
- lasati bananele in gratar la foc indirect aprox. 15 min. la 180°C;
- bananele sunt gata cand coaja prinde culoare inchisa si fructul este moale, poate fi gustat cu o lingurita.
Un desert cu banane la gratar este un deliciu usor de preparat si repede savurat!