Ingrediente supa crema de dovleac afumat la gratar:
- 500 gr. dintr-un dovleac de marime medie, 1 kg
- 2 cartofi marime medie, decojiti si fierti in prealabil
- 20 gr. unt
- 1 ceapa medie
- 1 lingura mix de condimente “Crazy Chicken” de la Don Marco’s BBQ
- 1 litru apa
Mod de preparare supa crema de dovleac afumat la gratar:
- taiati dovleacul in felii groase de aprox. 1 cm; restul dovleacului il puteti folosi pentru o placinta sau strudel cu dovleac;
- preincalziti gratarul cu carbune si asezati pe gratar feliile de dovleac; atentie, feliile de dovleac trebuie afumate aprox. 15-20 min. – pentru aceasta va recomandam sa folositi metoda indirecta, la temperatura scazuta – medie;
- intre timp puneti la fiert 2 cartofi decojiti iar intr-o tigaie caliti ceapa in untul topit;
- decojiti feliile de dovleac afumate si taiati-le in cubulete;
- adaugati ceapa calita, cartofii prefierti taiati in bucati precum si cubuletele de dovleac intr-un bol si pasati continutul cu un mixer;
- amestecati pasta formata impreuna cu 1 litru de apa si o lingurita de Crazy Chicken de la Don Marco’s BBQ si lasati la clocotit pentru aprox. 15 min; daca este necesar puteti adauga apa;
- inainte de servire, adaugati 3 linguri de smantana si amestecati intens.
Sugestie de servire supa crema de dovleac:
- intr-un bol lasati la marinat creveti de marime mica intr-un sos dulce-iute (tip tailandez) timp de aprox. 1 ora ;
- turnati continutul bolul intr-o tigaie incinsa si lasati sa fiarba pentru cateva minute;
- ornamentati supa crema de dovleac cu cativa creveti, dupa gust.