Legume proaspete, de sezon, la tigaie

0
1174

Vara este anotimpul legumelor si fructelor, asa ca va recomandam sa profitati din plin de ele. Contin vitamine si minerale iar gustul cel mai bun il au in sezonul cald atunci cand se coc natural. Legumele le puteti gati in multe feluri: coapte pe gratar si apoi preparata salata cum este cazul ardeilor sau vinetelor. Puteti face ghiveci de legume sau chiar legume la tigaie, asa cum este descris in reteta de mai jos:

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci Champignon mici;
  • 2 dovlecei mici (de preferat zuchini);
  • 2 vinete mici;
  • 2 ardei grasi;
  • 2 ardei capia;
  • 250 gr. rosii cherry;
  • 1 ceapa medie;
  • ulei de masline;
  • 2 linguri mix condiment in stil grecesc Dancing Sirtaki de la Don Marco’s BBQ;
  • parmezan ras.

Durata:

  • Timp de marinare: aprox. 2h
  • Timp de preparare: 15 min.
  • Timp de coacere: aprox. 20 min.

Recuzita necesara:

  1. grill cu gaz sau gratar cu carbune;
  2. tigaie emailat-portelanata sau de fonta;
  3. wok de fonta daca reduceti cantitatea de legume de mai sus astfel incat sa incapa in wok.

Mod de preparare:

  1. spalati toate legumele si decojiti vinetele si dovleceii;
  2. taiati-le in cubulete: ardeii, dovleceii si vinetele iar apoi puneti-le intr-un castron;
  3. adaugati ciupercile in castron, eventual taiati in jumatate ciupercile mari;
  4. stropiti cu putin ulei de masline legumele din castron si presarati mix-ul de condimente Dancing Sirtaki;
  5. amestecati cu grija, fara sa striviti legumele si completati cu condimente Don Marco’s BBQ daca este cazul; legumele trebuie sa fie uniform acoperite de condimente;
  6. puneti castronul in frigider pentru cateva ore – acest lucru este necesar pentru ca sarea de mare sa se dizolve in sucul legumelor;
  7. intre timp pregatiti grill-ul cu gaz sau gratarul cu carbune pentru foc direct;
  8. incingeti tigaia, stropiti-o cu putin ulei de masine si apoi adaugati ceapa taiata marunt;
  9. dupa calirea cepei adaugati legumele din castron si distribuiti-le uniform in tigaie;
  10. cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecati legumele in tigaie la fiecare 2-3 min.;
  11. mentineti foc puternic pe toata durata prepararii – legumele trebuie sa se inmoaie doar la exterior si sa raman tari la interior;
  12. in ultimele 5 min. adaugati rosiile cherry si amestecati-le cu celelalte legume.

Recomandare:

Legumele la tigaie se pot servi ca si garnitura la o friptura sau peste facut pe gratar dar pot fi mancate si simplu cu parmezan ras presarat pe deasupra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.