Steak Sandwich cu vita

0
838

Ingrediente Steak Sandwich cu vita:

  • 2 buc. felii vrabioara maturata (500-600 gr.)
  • 1 bagheta paine
  • 50 gr. unt
  • ulei masline
  • cateva frunze de salata rucola
  • parmezan feliat
  • condiment Don Marco’s Mafia Coffee Rub
  • condiment Don Marco’s Chipotle Butter & Dip

Recuzita necesara:

  • grill cu gaz sau gratar cu carbune pregatit pentru foc indirect (indirect grilling);
  • recomandare: gratar de fonta (eventual plita de fonta cu striatii);

Mod de preparare:

  • ungeti carnea de vita cu putin ulei de masline si presarati mix-ul de condimente Mafia Cofferr Rub pe ambele parti ale feliei de carne;
  • lasati bucatile de carne 30 – 45 min. la temperatura camerei intre timp preparati untul;
  • inmuiati untul si amestecati-l cu o lingurita de ulei de masiline si cu o lingurita de mix-condimente Chipotle Butter & Dip;
  • lasati amestecul sa se raceasca, eventual la frigider;
  • cat stau sa se aclimatizeze feliile de vrabioara la temperatura camerei si untul in frigider, puteti felia parmezanul si selecta frunzele de rucola;
  • taiati bagheta in segmente de 10-15 cm lungime si pe jumatate astfel incat feliile sa ramana prinse intr-o parte;
  • intindeti amestecul de unt pe felii;
  • apoi setati gratarul pentru foc direct (direct grilling) si preincalziti gratarul la 250° – 300°C;
  • cand grill-ul este bine incins, asezati feliile pe gratar cate 3-4 min. pe fiecare parte; mai multe detalii despre cum se fac steak-urile de vita gasiti aici:
  • urmariti cu atentie timpul si temperatura pentru a stii cand veti avea steak-urile in modul dorit: rare, medium-rare, medium-rose, medium-well done etc. – detalii aici:
  • atunci cand considerati ca bucatille de carne au ajuns la stadiul dorit, luati feliile de pe gratar si lasati-le sa se odihneasca
  • iar intre timp prajiti pe gratar feliile de bagheta pentru cateva zeci de secunde, cu fata unsa cu unt pe gratar;
  • taiati bucatile de carne in feliute mai mici, transversale, si asezati-le in bagheta calda, scoasa din grill;
  • completati sandwich-ul cu frunzele de rucola si feliile de parmezan.

Si nu uitati de un pahar de vin rosu sec – noi am servit alaturi de un vin rosu de Rioja, Spania la recomandarea Marvin WineShop & Bar.

Pofta Buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.