Ingrediente Steak Sandwich cu vita:
- 2 buc. felii vrabioara maturata (500-600 gr.)
- 1 bagheta paine
- 50 gr. unt
- ulei masline
- cateva frunze de salata rucola
- parmezan feliat
- condiment Don Marco’s Mafia Coffee Rub
- condiment Don Marco’s Chipotle Butter & Dip
Recuzita necesara:
- grill cu gaz sau gratar cu carbune pregatit pentru foc indirect (indirect grilling);
- recomandare: gratar de fonta (eventual plita de fonta cu striatii);
Mod de preparare:
- ungeti carnea de vita cu putin ulei de masline si presarati mix-ul de condimente Mafia Cofferr Rub pe ambele parti ale feliei de carne;
- lasati bucatile de carne 30 – 45 min. la temperatura camerei intre timp preparati untul;
- inmuiati untul si amestecati-l cu o lingurita de ulei de masiline si cu o lingurita de mix-condimente Chipotle Butter & Dip;
- lasati amestecul sa se raceasca, eventual la frigider;
- cat stau sa se aclimatizeze feliile de vrabioara la temperatura camerei si untul in frigider, puteti felia parmezanul si selecta frunzele de rucola;
- taiati bagheta in segmente de 10-15 cm lungime si pe jumatate astfel incat feliile sa ramana prinse intr-o parte;
- intindeti amestecul de unt pe felii;
- apoi setati gratarul pentru foc direct (direct grilling) si preincalziti gratarul la 250° – 300°C;
- cand grill-ul este bine incins, asezati feliile pe gratar cate 3-4 min. pe fiecare parte; mai multe detalii despre cum se fac steak-urile de vita gasiti aici:
- urmariti cu atentie timpul si temperatura pentru a stii cand veti avea steak-urile in modul dorit: rare, medium-rare, medium-rose, medium-well done etc. – detalii aici:
- atunci cand considerati ca bucatille de carne au ajuns la stadiul dorit, luati feliile de pe gratar si lasati-le sa se odihneasca
- iar intre timp prajiti pe gratar feliile de bagheta pentru cateva zeci de secunde, cu fata unsa cu unt pe gratar;
- taiati bucatile de carne in feliute mai mici, transversale, si asezati-le in bagheta calda, scoasa din grill;
- completati sandwich-ul cu frunzele de rucola si feliile de parmezan.
Si nu uitati de un pahar de vin rosu sec – noi am servit alaturi de un vin rosu de Rioja, Spania la recomandarea Marvin WineShop & Bar.
Pofta Buna!