Somon glazurat pe placa din lemn de cedru BigGreenEgg

0
1051

Somon pe placa din lemn de cedru

Prepararea somonului pe placa de cedru ii confera acestuia o aroma de usor afumat pastrand in acelasi timp fragezimea pestelui. Savoarea poate fi amplificata prin invelirea somonului intr-o glazura de miere cu suc portocale.

Pentru o prezentare rustica poti gusta somonul  preparat direct de pe placa de cedru.

Ingrediente:

  • ½ ceasca de mustar de Dijon
  • ¼ ceasca de miere
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 lingurite de suc de portocale (proaspat stors e mai bun decat de la cutie) pentru o aroma deosebita
  • 1 lingurita de menta tocata marunt
  • 200 g file de somon cu piele sau somon file
  • sare si piper pentru savoare
  • 2 placi din lemn de cedru

Puneti plansele de cedru intr-un vas cu apa, la inmuiat,  pentru cel putin o ora pentru a evita arderea acestora.

Pregatiti BigGreenEgg-ul pentru metoda de gatit direct cu gratarul portelanat. Incalziti Oul ceramic la 200 grade C.

Apoi amestecati mustarul cu mierea, sucul de portocale si menta intr-un bol mic pentru a obtine glazura cu care o sa ungeti somonul.

Plansele de cedru, in prealabil inmuiate, se pun pe grill si se lasa timp de trei minute.

Deschideti capacul, intoarceti placile, ungeti-le cu ulei de masline si puneti cate 2 bucati de somon pe fiecare placa de cedru. Asezonati-le cu sare si piper si ungeti-le cu glazura delicioasa pe care ati pregatit-o mai devreme. Daca preferati o aroma puternica, puteti sa marinati pestele inainte folosind o marinata/bait.

Inchideti capacul BigGreenEgg si lasati pestele timp de 12-15 minute in interior.

Asezonati cu menta si serviti imediat, la cald!

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.