Va invitam sa savurati reteta Weber steak de vita in crusta de verdeturi si mustar, pentru 4 persoane, propusa de producatorul american de gratare Weber:
INGREDIENTE:
- 2 felii (tip steak) de vita a 500g
- 3 linguri mustar de Dijon
- 2 linguri verdeturi de Provence (alternativ plante aromate proaspete)
- 2 linguri de ulei de rapita
- 60 gr pesmet
- sare si piper
PREPARARE:
- eliminati marginea de grasime a steak-urilor de vita, pregatiti gratarul pentru foc direct si indirect preincalzindu-l incl. gratarul de fonta Sear Grate la 220°C.
- frigeti feliile de carne la foc direct cate 3-4 minute pe fiecare parte. Reduceti caldura directa prin inlaturarea cosurilor cu brichete de carbune. Luati feliile de carne de pe gratar, presarati sare si piper. Formati o pasta amestecand pesmetul, cu mustarul, cu verdeturile si uleiul si apoi intindeti pasta pe steak-urile de vita.
- asezati apoi din nou steak-urile pe gratar si lasati la foc indirect pana temperatura interioara ajunge la 52°C . Apoi lasati carnea sa se linisteasca timp de 5 minute.
- GRATAR RECOMANDAT: Gratar carbune MASTER TOUCH GBS
- DURATA PREPARARE: 15 MIN
- GRAD DE DIFICULTATE: REDUS
- DURATA DE FRIGERE: 20-25 MIN
- METODA DE GATIT: CALDURA DIRECTA SI INDIRECTA (220°C)
- CANTITATE NECESARA DE CARBUNI: 1 CANA APRINDERE PLINA CU CARBUNI BRICHETATI WEBER
- ACCESORII RECOMANDATE: Gratar fonta GOURMET BBQ SYSTEM SEAR GRATE
Puteti face click aici: reteta Weber steak vita crusta mustar-verdeturi_GrillSociety pentru a obtine reteta Weber in format pentru print!
cine a facut traducerea e paralel(a) cu gatitul .se pare ca a amestecat notitele 🙂 putea folosii pozele ” as hint”.
Buna seara,
Reteta este originala Weber si pozele sunt si ele originale de la evenimentul din 10 februarie 2015. Ne pare rau ca nu ati luat parte si dvs. :-)! Daca aveti neclaritati legate de reteta, va rugam sa fiti mai specific sa va putem da lamuririle necesare ;-)!
Seara frumoasa!