Reteta de pizza la gratar de la Weber

0
1020

Va propunem o reteta de pizza la gratar, usoara si inedita, reteta de pizza recomandata de producatorul american Weber! Ingredientele de mai jos sunt calculate pentru 6-8 persoane.

 

Ingrediente:

  • 2 x aluat proaspat de pizza;
  • ulei de masline;
  • 1 x ardei gras rosu sau verde taiat in fasii de 0.5 cm;
  • ½ ceapa mica taiata in fasii subtiri;
  • 250 gr de carnat de porc italienesc (salssicia) natural sau picant;
  • faina;
  • 250 gr sos de tomate;
  • 4 linguri masline negre taiate rondele;
  • 2 linguri patrunjel proaspat maruntit;
  • 1 lingura de frunze cimbru maruntite;
  • 2 linguri rosmarin maruntit;
  • 150 gr mozzarella rasa.

Mod de preparare:

  • Scoateti aluatul de pizza din frigider cu o ora inainte de a il pune pe gratar. Il veti putea intinde mai bine.
  • Incalziti o lingura de ulei la temperatura medie intr-o tigaie generoasa apoi adaugati ardeiul si ceapa lansandu-le in tigaie ca. 3 minute pana se fragezesc insa nu-si schimba culoarea;
  • Transferati continutul din tigaie intr-un castron si lasati-l de o parte;
  • Taiati carnatul de porc ( salssicia) in rondele de marime medie si prajiti-l in tigaie ca. 3 minute pana se patrunde si devine usor maroniu;
  • Luati tigaia de pe foc si lasati carnea sa se linisteasca in tigaie;
  • preincalziti grillul si pregatiti-l pentru metoda de „direct grilling” pana ajunge la aprox. 175-230°C apoi preincalziti piatra de pizza cel putin 15 minute;
  • intre timp pregatiti pizza: pe o suprafata pudrata cu faina intindeti circular aluatul de pizza pana la un diametru de 30 cm si o grosime de 1 cm. Daca observati ca aluatul se strange rapid, lasati-l acoperit cu un prosop de bucatarie timp de 5 min. si apoi intindeti din nou. Pregatiti si cel de-al doilea aluat in acelasi mod.
  • Pozitionati aluatul de pizza pe o paleta de pizza usor pudrata cu faina apoi adaugati jumatate din cantitatea de sos tomat peste aluat. Adaugati de asemenea cate o jumatate din cantitatea de carnati rondele, ardei si ceapa calita, patrunjel, cimbru, rozmarin pe fiecare aluat si presarati la sfarsit mozarella.
  • Puneti aluatul cu topping-uri pe piatra de pizza incinsa si gatiti-o pe grill cu capacul inchis timp de 9-11 minute pana cand aluatul s-a copt si a devenit maro-auriu iar branza s-a topit. Ridicati pizza cu ajutorul paletei si lasati-o sa se raceasca timp de cateva minute, apoi taiati-o si consumati-o calda!

Enjoy it!

Echipament necesar:

  1. Gratar cu gaz sau cu carbune prevazut cu termometru si capac ( Spirit S-320 Premium respectiv Master-Touch)
  2. Piatra de pizza ceramica
  3. Spatula si taietor de pizza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.