Don Caruso va surprinde auditoriul, în cadrul cooking show-ului care va avea loc pe 25 martie la Bucureşti, cu reţete inedite care l-au consacrat şi care i-au adus numeroase premii în palmares. Pana atunci însă vă propunem să încercaţi să preparaţi un Burger „a la DonCaruso”. Această reteta burger este facută publică în România pentru prima dată şi reprezintă secretul cu care echipa lui – „The Barbecue Plast” – a câştigat titlul de campioană a Olandei.
Reteta Burger (pentru 1 burger) Se amestecă bine cca. 300 gr. carne de vită tocată cu 10-15 gr. unt cu o linguriţă de amestec de condimente şi se modelează ca un burger.
Pentru aceasta reteta burger fiecare burger se frige intens pe fiecare parte, după care, se continuă frigerea indirectă, la cca. 120-140°C. Campionii au gatit indirect pe grill-ul ceramic Big Green Egg (cu adăugarea în cărbunii aprinşi a lemnişoarelor pentru afumare cu aroma „Jack Daniels“ – lemnişoarele au stat in prealabil cca. 1h intr-un bol cu apa) până când temperatura din mijlocul burgerului a trecut de 70°C. Apoi au pus deasupra o felie de brânză Chedar şi l-au lasat pe grill până când aceasta incepe să se topească.
Amestec de condimente in ulei („STANDARD – RUB“) pentru retata burger – cca. 80 g,
45 g de zahăr brun, 5 linguri de boia dulce de ardei, 3 linguri de piper negru, 3 linguri de sare grunjoasă, 2 linguriţe de praf de usturoi, 2 linguriţe de praf de ceapă, 2 linguriţe de piper Cayenne măcinat.
Apoi începeţi prepararea acestei reteta burger dupa cum urmează:
- puneţi burgerii pe grătarul grillului si frigeţi la temperatură ridicata, o durata scurta de timp;
- mentineti burgerii în continuare pe grătar, dar la temperatură joasă 120-140°C, cu capacul inchis;
- ungeţi chiflele cu sos BBQ si puneţi deasupra salata;
- verificati temperatura interioara a Burger-ului ( in jur de 70°C )
- puneţi deasupra burgerii, castraveţii si rondele de ceapa;
- garnisiţi cu sos remoulad şi cu ceapă prajită;
- puneţi capacul deasupra şi savurati reteta de burger…poftă bună!