Va propunem o reteta usoara si inedita de a prepara pieptul de pui la gratar si anume piept de pui umplut cu mozarella si busuioc!
Ingrediente piept de pui umplut:
- piept de pui, dezosat si fara piele;
- mozarella;
- busuioc;
- rosii uscate;
- curry sau amestec de condimente Don Marco’s Crazy Chicken;
- suc proaspat de la 1 portocala stoarsa;
- miere;
- ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare piept de pui umplut:
- bateti usor pieptul de pui pana cand este subtire astfel incat sa poata fi rulat;
- asezati una peste celalalta feliile de branza mozarella + 1 rosie uscata;
- condimentati cu sare si piper;
- rulati pachetul si prindeti-l cu scobitori;
- frecati rulada cu curry sau amestec Crazy Chicken (cu grija sa nu se desfaca);
- preincalziti grillul 5 minute, pana ajunge la aprox. 230-250°C (va arata termometrul din capac);
- rulourile se pun direct pe gratarul incins (metoda directa) si se lasa aproximativ 5 minute pe fiecare parte, in functie de grosimea ruladei;
- apoi pentru patrundere (coacere) se lasa la foc mic pana la 15-20 minute pe fiecare parte (metoda indirecta) la aprox. 160°C ;
- in ultimele minute de coacere, ungeti rulourile cu amestecul de: suc de portocale, ulei, curry si miere (folositi pentru aceasta o pensula cu silicon, rezistenta la temperaturile inalte din grill).
Alternative pentru piept de pui umplut:
- incercati si cu urmatoarele ingrediente: branza ceddar feliata si sunca de serrano (in loc de mozarella si rosiile uscate); la preparare se aseaza pe pietul de pui, feliile din sunca de serrano si apoi feliile de branza ceddar si busuiocul; sunca de serrano are si rolul de a nu permite scurgerea branzei de ceddar;
- de asemena puteti incerca rulada cu sunca de serrano (sau prosciutto cruddo) si pe post de branza puteti folosi o crema de branza proaspata cu smanata.
Savurati un piept de pui umplut, pregatit la gratar cu capac si termomentru in orice anotimp!