Dan Silviu Boerescu l-a intervievat pe Don Caruso in cadrul Grill Champions Tour, in timp ce acesta pregatea delicioasa ceafa de porc marinata in stil jamaican la grill-ul afumatoare Big Green Egg.
In cadrul Grill Champions Tour desfasurat la sfarsitul lunii martie si organizat de GrillSociety.ro, campionul mondial la barbecue le-a oferit invitatilor sfaturi si a dezvaluit cateva dintre secretele sale de pregatire a unui meniu complet la gratar.
Tips & tricks de la Don Caruso:
– tineti chips-urile de lemn aromate timp de 30 de minute scufundate in apa inainte de a le pune in foc tocmai pentru a obtine mai mult fum de culoare alba, abur aromat provenit de la lemnisoarele imbibate cu apa;
– fumul ofera fiecarui tip de carne o aroma aparte. In functie de tipul de carne preparat la gratar exista lemnisoare cu aroma de cires, mar sau whisky;
– nu va temeti sa combinati condimente dulci si sarate – asa veti obtine o savoare deosebita. Un iz dulce-acrisor, o aroma amaruie sau de ce nu ducle-intepatoare, picanta, fac deliciul oricarei seri petrecuta in gradina la grill.
In plus ne-a vorbit si de celelalte pasiuni ale sale: fotbalul si trabucurile.
Sursa: Bucatarescu.ro