Big Green Egg Tips

0
445

Provenit din vremuri stravechi, Big Green Egg este un grill ceramic multifunctional destinat atat gatitului in aer liber dar si indoor ce functioneaza cu carbuni. Pastrand traditia unui grill din Antichitate cunoscut sub denumirea de „kamado”, Big Green Egg are o forma similara unui ou de culoare verde si este disponibil in diferite marimi.

Un barbecue in sensul adevarat al cuvantului, Big Green Egg este denumit de americani „The Cooker” si incepind din 1974, tocmai datorita caracteristicilor sale unice in lume, grillul ceramic si-a castigat reputatia de „World’s Best Smoker and Grill”.

Beneficii:

–          Grill: Poti „frige” pe Big Green Egg fripturi, hamburgeri, toate tipurile de carne si peste, obtinand o crusta crocanta, dungata, ce pastreaza aroma si suculenta interioara. Americanii numesc acest fenomen „searing”, implica temperaturi de pana la 400ºC si este un procedeu ce poate fi pus in practica numai pe grilluri performante.

–          Cuptor: Cu Big Green Egg coaceti paine pe piatra ceramica, pizza, biscuiti si placinte intr-un mod unic, natural, pastrand preparatele hidratate prin simpla preincalzire a cuptorului la 200ºC.

–          Smoker: Poti afuma la cald pe Big Green Egg datorita constructiei sale precise la temperaturi cuprinse intre 95º si 175ºC obtinand fripturi suculente de pui, curcan, vita sau miel, porc sau chiar fragede costite afumate.

Toate tipurile de preparate: Big Green Egg poate fi utilizat pentru absolut orice doresti sa prepari, incepind de la clasica friptura pe grill – „steak” – continuand cu biscuiti fragezi si pana la paine coapta in cuptor, ca pe vatra. Legumele – ciuperci, ceapa, cartofi, porumb – si chiar dulciurile pot fi pregatite pe Big Green Egg. Poti gati un meniu complet dintr-o lovitura!

Structura ceramica „space-age”: Big Green Egg este conceput cu pereti grosi din ceramica, pentru a mentine savoarea preparatelor ce isi pastreaza astfel gustul natural. Materialul ceramic spatial – „space-age ceramics” – este conceput pentru Big Green Egg pentru a mentine caldura o perioada indelungata de timp si a reduce consumul de carbuni, nefiind necesara folosirea altor aditivi metalici sau chimici la aprindere sau in timpul utilizarii.

Usor de aprins: Big Green Egg atinge temperatura la care poti gati in doar 10 minute de la aprindere. Aprinderea carbunilor naturali este foarte rapida, design-ul Big Green Egg permitand circulatia aerului – tirajul optim – ca intr-un semineu. Poti folosi aprinzatoare naturale sau un aprinzator electric, nefiind nevoie de lichid de aprindere al carbunilor!

Control facil al temperaturii: Pe Big Green Egg poti afuma, coace sau gati pe grill, alegand temperaturile adecvate. Poti controla temparatura, regland tirajul grillului si urmarind indicatiile termometrului fixat in capac. Termometrul indica cu precizie temperatura interioara de la 0º pana la 400ºC.

Pastreaza gustul preparatelor: Ceramica Big Green Egg retine eficient caldura dar si hidrateaza astfel incat preparatele nu se usuca! Carnea dar si celelalte preparate isi micsoreaza aproape insesizabil dimensiunile si sunt mai gustoase deoerece sucul natural si aroma raman in interior.

Utilizare sigura: Materialul ceramic Big Green Egg  nu se incinge puternic si rapid ca un grill metalic iar focul este concetrat, pe o suprafata mica si bine izolata.

Curatare facila: Partea exterioara Big Green Egg este o suprafata lucioasa cu durata de viata nelimitata ce mentine un aspect placut insa este si foarte usor de intretinut. In interior, caldura si conceptul unic de ardere elimina resturile de grasimi, asemenea unui cuptor prevazut cu sistem de auto-curatare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.