Ananas la gratar

Desert la gratar – deseori ceva de neimaginat! Dar totusi posibil asa cum am mai scris aici si aici. Pana la aparitia fructelor “traditionale” ne putem bucura de cele exotice, iar astazi vorbim de ananas la gratar, fie el gratar cu carbune sau gratar cu gaz, dupa posibilitati 🙂 .

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aprox. 6-8 portii:

Iar pasii pentru preparare ar fi urmatorii:

  • dupa decojirea ananasului si eliminarea miezului lemnos, taiati ananasul in felii groase de 1-1,5 cm;
  • apoi presarati condimentul special pentru desert Sugar N’ Spice pe toate partile feliilor de ananas;
  • intre timp preincalziti gratarul pana la aprox. 200 C (direct grilling);
  • asezati feliile de ananas pe gratar, puneti capacul, asteptati 5-10 min. si apoi intoarceti-le pe cealalta parte (atat timp cat zaharul din continutul condimentului sa caramelizeze);
  • dupa alte aprox. 10 min. feliile pot fi scoase, asezate pe farfurie cu o cupa de inghetata de vanilie si o frunza de menta (nu doar ca decor! 😉 puteti pregatii si cateva frunze suplimentare pentru mai multa prospetime ).

PS: si nu doar pentru decor, asezati si incercati cu grija cativa fulgi de chili! 😉

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *