Vi-l mai aduceti aminte pe Don Caruso, invitatul primei editii Grill Champions Tour de la Bucuresti?
Participant de seama alaturi de noua sa echipa „European All Stars BBQ” in cadrul Campionatului Mondial 2011 de la Gronau, Germania , ne impartaseste impresiile, emotiile pregatirilor dar si sfaturile sale de specialist in barbecue pe blogul sau personal: „Chiar de miercuri seara, Steve si Hans Peter au ajuns la mine acasa si dupa cateva activitati pregatitoare pentru evenimentul din weekend, am petrecut restul serii impreuna, alaturi de cateva preparate la grill. Ne-am distrat foarte bine impartasind cateva experiente pe subiectul “barbecue”.
Ziua de joi a inceput cu o provocare logistica denumita „cum impachetez totul in masina?!“ dar si acest lucru a fost candva rezolvat si apoi am recuperat pe autorstrada timpul pierdut. Dupa o scurta pauza in Gronau am plecat pana in Olanda unde sponsorul nostru “Big Green Egg” ne-a rezervat o casa de vacanta pentru noi impreuna cu echipa “South Side BBQ” (SSBBQ). La fata locului i-am intalnit pe ceilalti membrii ai echipei, Ralph si Johnny, precum si Florian de la SSBQ si reprezentantii Big Green Egg.
Dar ce fac pasionatii de grilling si barbecue cand se intalnesc? Pun de-un gratar – CORECT! Florian se ocupa si de comercializarea unor aparate “Sous-Vide” in care a adus cateva lucruri pe care a trebuit doar sa le punem pe gratarul grill-ului. Trebuie sa recunosc, ca nu am avut dreptate! Procesul “Sous-Vide” a permis transformarea carnii de vitel intr-o adevarata delicatesa ce s-a topit in gura! Imediat mi-au venit idei cum sa fac 100 de feluri de mancare unde as putea folosi aparatele acestea dar acest lucru va trebui sa mai astepte, desi sunt convins insa ca este o investitie foarte buna!.
Dupa ce restul felurilor au fost gata (multumita lui Ralph!) am asezat mesele laolalta si am luat masa impreuna. A fost o seara frumoasa si lunga in care am ras mult si ne-am simtit foarte bine.
Ziua de vineri statea sub semnul campionatului mondial: pregatire stand, ultimele cumparaturi, fotografii pentru presa, pregatirea meniului si ultimele exercitii. Cine ma cunoaste, va spune imediat “OJE!”
Daca exista ceva ce nu imi place, atunci sunt lucrurile nerezolvate la timp, asa ca puiului si desertului a trebuit sa le acordam mai multa atentie. In timp ce baietii de la SSBBQ se balaceau in piscina (asta este dezavatanjul unei echipe internationale – trebuie folosit fiecare minut pentru exercitii), noi am stat pana la ora 1 in bucatarie si am lucrat la desert. Iar puiul a trebuit “refacut” in cursul zilei de sambata. va continua…