Rulada carne de vita si porc: Bacon Bomb Burger

0
1240

Cu ceva timp in urma am citit o noua reteta – evident un preparat la gratar – pe blogul prietenului nostru DonCaruso BBQ, reteta ce a trebuit pusa in practica cu prima ocazie: rulada carne de vita si porc denumita de el sugestiv Bacon Bomb Burger. Asadar am profitat de seria de evenimente “Wine & BBQ Evening” de la Marvin Wineshop si ne-am pus pe treaba tocmai pentru ca in cadrul evenimentului prezentam si mix-urile de condimente Don Marco’s BBQ.

 

Ingrediente rulada carne de vita si porc:

  • 2kg carne tocata (75% vita, 25% porc)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 gr unt
  • 30 felii bacon
  • 2 linguri Pork Powder (de la Don Marco)
  • 1 lingurita Rub Texas (de la Don Marco)
  • 1 lingurita sare
  • 200 gr. mozarella (pentru umplutura)
  • sos barbecue (de ex. Jim Beam Spicy Bourbon)
  • hartie de copt (pentru rularea amestecului de carne)rulada carne de vita si porc

 

Mod de preparare rulada carne de vita si porc:

  1. amestecati carnea tocata cu ceapa verde (taiata marunt), untul, condimentele, sarea si formati o masa omogena;
  2. intindeti cu ajutorul unui facelet amestecul de carne pe hartia de copt asezata pe blatul din bucatarie;
  3. taiati mozarella in bucati format lung si asezati-le pe carnea tocata ca in pozele de mai jos;
  4. rulati carnea cu ajutorul hartiei de copt si strangeti bine intregul pachet;
  5. pe o alta hartie de copt asezati feliile de bacon, usor suprapuse, peste care rulati pachetul de carne tocata si branza. Apoi rulati intregul pachet, cu bacon cu tot si strangeti bine rulada. Detalii puteti vedea si in pozele de mai jos.
  6. inainte sa asezati carnea pe gratar este recomandat ca pachetul sa fie la temperatura camerei. Astfel timpul de coacere se va reduce semnificativ.
  7. coacerea ruladei se face prin metoda indirecta (Indirect Grilling) la aprox. 140°C. In acest timp puteti face afumare cu chips-uri sau chunks din butoaie de vin sau alte spirtoase.
  8. cu cca. 10 min inainte ca friptura sa fie gata, puteti pune uniform pe rulada sosul BBQ cu ajutorul unei pensule de silicon (rezistenta la temperaturi inalte). Datorita caldurii, puteti creste temperatura de la 140°C la aprox. 180°C pentru ca sosul sa se caramelizeze.
  9. friptura poate fi servita cand termometrul indica 75°C temperatura interioara. Daca aveti un amestec 100% carne de vita puteti servi rulada cand temperatura interioara este de aprox. 68-70°C;
  10. servirea rualdei se face similar unui hamburger – se taie fiecare rulada carne de vita si porc felii de aprox. 1,5 cm si se aseaza intr-o chifla de burger cu ingredientele preferate (frunza salata verde, felii de rosii, etc.).

Pofta Buna! 🙂

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.