La atelierul de dulciuri din 20 decembrie 2010 de la bistroul Violeta’s Vintage Kitchen, in timp ce se pregateau briose, Violeta a pregatit pe grillul cuptor si afumatoare Big Green Egg o paine dulce reusind sa-i surprinda si sa-i incante pe cei prezenti.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg faina cernuta
- 450 ml lapte cald
- Drojdie granulata
- 200 g unt netopit
- 200 g zahar
- 1 lingura rasa de sare
- 150 g oua
Se amesteca toate ingredientele si se lasa la dospit 30 de minute. Se intinde aluatul si se umple cu nuci, alune, fistic migdale si caise confiate dupa care puteti sa-i dati ce forma doriti Dvs. Painea se unge cu lapte batut, se presara pe deasupra nuci si fistic si se mai lasa inca 30 de minute la dospit.
In timp ce painea crestea in tava, cuptorul Big Green Egg a fost incins la 190 C. Pe suportul ceramic Big Green Egg a fost pusa o hartie de copt si apoi painea dulce. Dupa aceea a stat timp de 30 minute la copt, a iesit rumena si pufoasa le-a fost servita calda invitatilor si participantilor la Atelier.