Aflandu-ne in vizita prin Germania, nu am putut sa nu-i salutam pe bunii nostri prieteni Camillo si Marco, ocazie cu care, la un pahar de whisky savurat in „Don Caruso Lounge”, am schitat si planul de “bataie” pentru 2015. Dar despre acest subiect va vom povesti la momentul oportun.
Pana atunci insa va spunem si aratam noile inventii culinare ale lui Don Caruso … cotlete duble de porc la gratar de … 1kg!!! Trucul consta in portionarea cotletului cu os din 2 in 2 vertebre 😉
Al doilea truc in prepararea de cotlete duble de porc consta in … patrunderea carnii, coacerea ei ca la cuptor, adica indirect grilling la 160°C. Evident ca inainte de a la pune pe gratarul Big Green Egg X-Large din dotare, Camillo a avut grija sa le condimenteze cu unul din rub-urile Don Marco Pork Powder. Iar apoi cotletele au avut de “suferit” o afumare la cald cu aschii de hickory.
Cat halcile de carne stateau sub cupola grill-ului ceramic, Camillo a avut grija sa pregateasca garnitura, mai exact garniturile: cartofi tineri, fierti in prealabil si ardei tip “pimientos de padron” rumeniti impreuna in tigaie pe un gratar cu carbuni puternic incinsi: o minune in combinatie cu aceste cotlete duble de porc.
Si tot la capitolul garnituri putem trece si salata romana unsa cu putin ulei si condimentata cu Dancing Sirtaki, desigur de la Don Marco 😉 .
Aceste cotlete duble de porc au stat la afumare si coacere pana au ajuns la temperatura interioara de 60°C apoi au fost transferate pe un grill cu gaz, bine incins, astfel incat sa poata lasa pe bucatile de carne semnele clasice de gratar. Metoda de frigere directa la temperaturi inalte, cunoscuta ca “searing”, a permis ca temperatura interioara a carnii sa ajunga la 76°C.
Moment in care Camillo a scos toate bucatile de carne si le-a lasat sa se linisteasca, timp in care a pus pe gratarul bine incins toata salatele romane, care la randul lor au primit semnele de gratar.
Dupa care nu s-a mai auzit nimic, toata lumea fiind preocupata de propria farfurie ;-)!