Somon pe placa din lemn de cedru
Prepararea somonului pe placa de cedru ii confera acestuia o aroma de usor afumat pastrand in acelasi timp fragezimea pestelui. Savoarea poate fi amplificata prin invelirea somonului intr-o glazura de miere cu suc portocale.
Pentru o prezentare rustica poti gusta somonul preparat direct de pe placa de cedru.
Ingrediente:
- ½ ceasca de mustar de Dijon
- ¼ ceasca de miere
- 1 lingura de otet balsamic
- 2 lingurite de suc de portocale (proaspat stors e mai bun decat de la cutie) pentru o aroma deosebita
- 1 lingurita de menta tocata marunt
- 200 g file de somon cu piele sau somon file
- sare si piper pentru savoare
- 2 placi din lemn de cedru
Puneti plansele de cedru intr-un vas cu apa, la inmuiat, pentru cel putin o ora pentru a evita arderea acestora.
Pregatiti BigGreenEgg-ul pentru metoda de gatit direct cu gratarul portelanat. Incalziti Oul ceramic la 200 grade C.
Apoi amestecati mustarul cu mierea, sucul de portocale si menta intr-un bol mic pentru a obtine glazura cu care o sa ungeti somonul.
Plansele de cedru, in prealabil inmuiate, se pun pe grill si se lasa timp de trei minute.
Deschideti capacul, intoarceti placile, ungeti-le cu ulei de masline si puneti cate 2 bucati de somon pe fiecare placa de cedru. Asezonati-le cu sare si piper si ungeti-le cu glazura delicioasa pe care ati pregatit-o mai devreme. Daca preferati o aroma puternica, puteti sa marinati pestele inainte folosind o marinata/bait.
Inchideti capacul BigGreenEgg si lasati pestele timp de 12-15 minute in interior.
Asezonati cu menta si serviti imediat, la cald!
.