Friptura la gratar – Rulada din carne tocata umpluta cu branza

0
1042
friptura la gratar

Ingrediente pentru friptura la gratar – Rulada din carne tocata umpluta cu branza:

  • 600 gr. amestec de carne tocata (50% porc / 50% vita)
  • 2 – 3 linguri de amestec de condimente Don Marco’s BBQ Rub – Pork Powder
  • 4 felii de sunca de serrano
  • 150 gr. branza brie sau alta branza cu mucegai taiata felii (gasiti multe variante de branza marca Bergader distribuita de Delaco)
  • Sos BBQ la alegere, dupa gust pentru friptura la gratar
  • Folie de aluminiu

Preparare friptura la gratar:

  • Amestecati carnea tocata intr-un castron cu jumatate din cantitatea de condiment Pork Powder mentionata la ingrediente;
  • Puneti o folie de aluminiu de marimea unei foi A4 pe blatul de lucru si intindeti amestecul de carne uniform peste folia de aluminiu, lasand marginile libere;
  • Pozitionati pe mijloc, una langa alta, usor incalecat, cele 4 felii de sunca de Serrano si peste ele feliile de branza astfel incat sa puteti acoperi cu sunca bucatile de branza; feliile trebuie stranse cat mai bine pentru a evita scurgerea branzei topite;
  • Rulati intregul preparat cu ajutorul foliei de aluminiu si presati intreaga rulada, in mod sepcial la capete si la imbinari;
  • Lasati la rece pentru cateva ore pentru ca intregul preparat sa se inchege, sa prinda structura;
  • Presarati peste intregul preparat cealalalta jumatate de condiment Pork Powder de la Don Marco’s BBQ Rub;
  • Puneti friptura pe gratarul preincalzit si gatiti-o prin metoda indirecta la aproximativ 150°C;
  • Spre final puteti intinde peste friptura de carne tocata, cu o pensula siliconata putin sos BBQ care sa-i ofera glazura;
  • Rulada de carne tocata este coapta / gata cand temperatura interioara a ajuns la 73°C;
  • Inainte de a o servi, lasati friptura sa se raceasca altfel riscati ca la taiere sa se scurga branza topita inca incinsa.

Sfat friptura la gratar:

Aceasta rulada de carne va fi absolut delicioasa daca este gatita pe plansa de cedru. Astfel va fi generata o aroma deosebita cat plansa si friptura vor fi pe gratar, friptura va fi usor de manevrat si va putea fi prezentata intr-un mod spectaculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.