Piept de pui la gratar cu dulceata de cirese pregatit la Grill Champions Tour cunoscut sub numele de scena: Cherry Bomb Chicken!
Ingrediente piept de pui la gratar Cherry Bomb Chicken:
- 2 buc. jumatati de piept de pui
- 1 lingura de amestec condimente Cherry Bomb – Don Marco’s BBQ Rub
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de dulceata de cirese
Ungeti bucatile de piept de pui la gratar cu ulei de masline si frecati-le cu amestecul de condimente pentru gratar Cherry Bomb. Lasati apoi carnea la marinat in frigider pentru cel putin 1 ora.
Asezati un piept de pui pe gratar si lasati-l pentru cateva minute la temperatura medie (aprox. 150° C) pe fiecare parte. Apoi treceti gratarul cu capac pe functia de “indirect grilling” la o temperatura medie de 100° – 150° C. Pe parcurs, folositi o pensula pentru a unge carnea cu dulceata de cirese. Cu ajutorul unui termometru pentru masurarea temperaturii interioare a bucatii de carne, stabiliti nivelul exact al acesteia. Cand temperatura interioara a pieptului de pui a atins aprox. 65° C, se poate scoate de pe gratar si servi in farfurie.
Poate vi se pare simplu, prea simplu, insa e absolut delicios. Nu va speriati de un piept de pui la gratar usor dulce chiar daca traditionalul piept de pui la gratar are un alt gust, un o bucata intreaga, in cazul nostru un piept de pui intreg este muuuult mai hidratat si aromat cand il preparati intreg iar ciresele dau un extra-kick ce rastoarna toate ierarhiile traditionale romanesti :-)!
Pofta Buna!