Uleiul de nuca de la Bufetto, o sursa de Omega in alimentatie, este si ingredient culinar, dar are si efecte cosmetice, un ulei de nuca cu efecte aproape magice, produs in Romania prin presare la rece, procedeu ideal pentru a pastra proprietatile naturale ale nucilor.
Notă finală deosebită pentru orice preparat, uleiul Bufetto oferă aromă bogată de nuci salatelor si pastelor preparate acasa dar si gratarelor, adaugand un strop de ulei de nuca pe carne sau peste. Este un ulei natural, de primă presă, nerafinat chimic, cu conţinut ridicat de omega 3 şi omega 9. Este produs din miez de nucă, nu din praf sau spărturi.
Delicios şi uşor de folosit, uleiul de nucă se portiveste de minune cu otetul balsamic, otetul din vin sau cu miere şi lămâie pentru crearea unei vinegrete simple şi aromate de salată. În aceeaşi măsură de apetisant este şi combinat cu carne sau peşte la grătar: un strop de ulei de nucă este tuşa perfectă care intensifică savoarea şi în acelaşi timp ajută digestia. Adăugaţi-l spre finalul ciclului de gătire pentru a îi păstra calităţile nutritive. Îl puteţi încerca şi cu paste sau brânză şi nu ezitaţi să-l adăugaţi în prăjituri sau preparate de patiserie, în special combinat cu mere sau pere.
Uleiul de nucă Bufetto este o sursă bogată de omega 3, care previne bolile inimii, acţionând împotriva colesterolului. Datorită continutului bogat în acizi graşi polinesaturaţi sau esenţiali este indicat în dieta persoanelor cu activităţi intelectuale şi fizice intense.
Consumul regulat de ulei de nucă poate fi benefic în menţinerea funcţiilor cerebrale odată cu înaintarea în vârstă. Acesta are şi actiune antiseptică, antibacteriana şi antifungica – ajută la reducerea infecţiilor pe răni deschise, omoară diverse rădăcini bacteriene şi acţionează împortiva fungilor. Reduce deasemenea riscul virozelor. Ajută în curele de slăbire având un efect asemănător ceaiului verde.
Foarte savuros, se potriveste de minune la asezonarea fripturilor la gratar si a salatelor! Recomand!