Strudele cu dovleac coapte pe gratar

0
719

Dintr-un dovleac poti face mai multe feluri de mancare, poti prepara o supa crema de dovleac sau poti sa-l tai cubulete si sa pregatesti o garnitura la o mancare. Nu in ultimul rand, dintr-un bostan sau lubenita poti face o placinta delicioasa sau chiar strudele cu dovleac. Ceea ce am facut si noi astazi, pe gratar, la recomandarea prietenului nostru Bucatar Maniac:

 

Ingrediente strudele cu dovleac coapte pe gratar:

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • miez de dovleac (bostan) ras aprox. 300 gr.
  • 2 linguri de gris
  • 2 lingurite de Don Marco’s Sugar’n Spice
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita ulei (pentru uns tava)
  • 1 galbenus oustrudele cu dovleac la gratar

Preparare strudele cu dovleac coapte pe gratar:

  1. dati miezul de dovleac prin razatoare si amestecati-l cu grisul, zaharul si condimentul special pentru desert Sugar’n Spice de la Don Marco’s BBQ;
  2. amestecul trebuie lasat in frigider pentru ca zaharul si condimentul sa se dizolve in sucul miezului de dovleac si sa fie absorbit de gris;
  3. intre timp puteti preincalziti gratarul (aprox. 180°C) si taia foaia de aluat in forme patrate sau dreptunghiulare crestand pe mijlocul fiecarei bucati de aluat cateva crapaturi in forma liniara;
  4. cu ajutorul unei lingurite puneti amestecul din miez de dovleac pe mijlocul bucatii de aluat si impachetati astfel incat umplutura sa nu iasa la coacere;
  5. asezati  cateva strudele cu dovleac cu crapaturile in sus intr-o tava unsa cu ulei si introduceti tava in gratar (pregatit pentru metoda indirecta, de coacere; nu uitati ca in momentul cand veti ridica capacul veti pierde o parte a caldurii acumulate; din acest motiv trebuie ca temperatura de preincalzire sa fie peste cea de coacere 😉 );
  6. inainte sa inchideti capacul gratarului, ungeti cateva strudele cu dovleac cu galbenus de ou (astfel vor avea un aspect deosebit, de culoare aurie, lucioasa);
  7. lasati strudelele cu dovleac la coacere aprox. 40 min la 150-160 °C ;
  8. nu uitati ca pe perioada sezonului rece durata de coacere a preparatelor la gratar, in aer liber, difera de timpii cu care sunteti obisnuiti cand gatiti in casa. Daca este o toamna mai rece, cu temperaturi mai scazute, cu mult sub cele uzuale sau cele din casa, este posibil sa aveti nevoie de 10-15 min. in plus pana placinta sau strudele se coc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.