Cea de a 7-a editie Grill Champions Tour s-a desfasurat pe terasa restaurantului Diplomat din cadrul complexului Clubul Diplomatilor din Bucuresti. Fata de editia anterioara din martie 2015, evenimentul de anul acesta a fost insotit de o vreme numai buna de o petrecere la gratar! Cele cateva saptamani de soare si vremea calda de dinainte de eveniment au trezit natura la viata astfel ca ambientul a fost de o culoare verde crud. Preparatele la gratar au fost cu atentie pregatite de cei 3 campioni, invitatii speciali Steve Westerby de la “The European All Star BBQ Team”, Camillo Tomanek alias Don Caruso BBQ si nu in ultimul rand Marco Greulich de la Don Marco’s BBQ prezentand meniul “Best of BBQ” constand in nu mai putin de 5 feluri la gratar.
Sub privirile celor peste 120 de participanti si a celor 2 moderatori, Florin Itu si Marius Tudosiei, cei 3 maestrii ai barbecue-ului au scos rand pe rand de pe gratar feluri peste feluri de mancare, incepand cu:
- Focaccia cu crema de smantana, hrean, rucola si somon (afumat pe placa de cedru la gratar)
- Asia Chicken Rolls, adica rulouri din piept de pui condimentate cu Asia si Wonder Green de la Don Marco umplute cu branza ceddar, sparanghel si rosii uscate
- Cotlete duble de porc in crusta de parmezan si condiment PigWing de la Don Marco’s BBQ cu garnitura cartofi si legume la tava
- Steakuri de vita de Argentina pe paine ciabatta la gratar cu dip de unt si chipottle
- Desert in ton cu vremea de afara: inghetata de vanilie cu sos de capsuni si fructe de padure insotita de crumble de biscuiti amaretti pisati, cu alune prajite si fulgi de migdale … totul afumat in gratar.
Va lasam in compania pozelor … spun mai mult decat vorbele noastre 😉