Gatitul in aer liber inseamna prea mult efort

0
564

Va provocam sa facem astazi un exercitiu de imaginatie si sa vedem ce iese. Pornim de la ideea prezentata inca din titlu.  Sa consideram outdoor cooking-ul o activitate mai degraba neplacuta, in care responsabilitatile sunt mari si foarte mari. Luam cazul celui care se pregateste sa isi invite prietenii la un barbecue delicios.

Primul lucru care ne trece prin minte e intrebarea “De ce sa ne chinuim sa gatim, in timp ce toti ceilalti stau si se distreaza?” Devenim usor frustrati doar la gandul ca trebuie sa stam lipiti de grill si sa avem grija de carne, sa nu uitam de salate, ba chiar si de desert. Cu alte cuvinte, pierdem cele mai frumoase momente. Cele in care toata lumea se relaxeaza, rade si face fotografii.

Pana aici, am reusit sa demonstram un lucru foarte clar: gatitul in aer liber e un fel de pariu pierdut. Ca o pedeapsa, de care nu poti sa scapi asa usor. Se tine de tine ca un scai si nu te lasa sa te bucuri de o zi senina.

Avand in vedere ca vorbim de un exercitiu, cred ca e corect sa prezentam ambele variante ale povestii. Ce-ar fi daca ne-am raporta la outdoor cooking dintr-o cu totul alta perspectiva? Astfel, ne-am da seama foarte repede ca nu e chiar atat de rau pe cat pare si ca situatia poate fi interpretata in fel si chip.

In primul rand, esenta gatitului in aer liber este aceea de participare colectiva. Cu alte cuvinte, implicarea trebuie sa fie din partea mai multor persoane. Doar asa ne vom simti bine si vom aprecia ideile celorlalti. Indiferent ca e vorba de adaugarea unui condiment, de taierea legumelor pentru salata sau  de orice altceva, printr-o astfel de activitate totul se simplifica. Mai mult decat atat, pregatirea va salveaza mult timp, pe care il puteti valorifica alaturi de cei dragi. De la carnea pe care vreti sa o puneti pe grill, la vesela folosita in ziua respectiva si pana la sosurile potrivite, toate contribuie la simplificarea gatitului in aer liber, atata timp cat sunt realizate cu cateva ore inainte.

E adevarat, outdoor cookingul prezinta avantaje si dezavantaje deopotriva. Insa asta nu e o noutate, nu? In schimb, daca ati incerca sa treceti macar o data printr-o astfel de experienta, cu siguranta am putea vorbi de o premiera. Ce spuneti?  V-am convins?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.