Din secretele culinare ale Violetei – Peposo notturno

0
502

In meniul de miercuri de la Violeta’s am putut savura minunatul Peposo notturno, carne de vita inabusita 8 ore in vin, prin metoda slow cooking, la Big Green Egg.

De acum inainte, in fiecare miercuri, veti regasi in meniul Violeta’s delicatese specifice, secretele culinare proprii preparate la Big Green Egg.

Ingrediente:

  • 4 litri de vin rosu sec
  • 2, 5 kilograme de carne de vita slaba, fara grasime
  • 4 feluri de piper
  • usturoi
  • sare marina

Preparare:

Toci carnea de vita cubulete, dupa ce ai condimentat-o in prealabil cu piper din belsug, usturoi si sare marina. Pui carnea intr-o oala de dimensiune medie si o acoperi cu 4 litri de vin rosu, sec.

Pentru o patrundere mai buna recomandam indepartarea grill-ului metalic si asezarea oalei direct pe suportul ceramic. Setezi Big Green Egg-ul la o temperatura mica – 180 grade – si ai grija sa mentii temperatura constanta pe tot parcursul coacerii.

Carnea trebuie fiarta timp de 8 ore, pana cand s-a evaporat tot alcoolul si vinul s-a transformat intr-un sos.

Se serveste fierbinte!

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.