Ingrediente pentru 4 persoane:
- 8 foi pentru Wonton preparate la grill
- 1 lingurita unt
- 10 gr ciuperci uscate Mu-Err (burete soc, urechea lui Iuda)
- 1/2 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 ardei grasi, rosu si galben
- ulei de susan
- 8 creveti
- 150 gr morcovi
- 150 gr mazare dulce
- 2 ardei iuti (chili, peperoncini)
- 100 gr muguri de bambus
- 1 lingura pasta Thai-Curry, rosie
- 2 linguri sos de soia
- sare si piper proaspat rasnit
Pregatirea cosuletelor Wonton
Foile Wonton se ung pe o parte cu unt topit, se aseaza in adancitura unei forme mici pentru briose si se fixeaza cu ajutorul unui pahar de sticla potrivit. Se coc pe gratar 10 minute la 200 ° C, devenind crocante. Se scot calde din forma de briosa si se lasa sa se raceasca. Ciupercile uscate se lasa sa se inmoaie in apa calduta 20 minute. Intre timp, se taie in cubulete mici ceapa si usturoiul, ardeii grasi se curata de seminte si se taie fasii. Se curata pastaile de mazare dulce de capete si se rup in doua, morcovii se curata de coaja si se taie betisoare. Ciupercile inmuiate se scurg si se taie in bucati mici, iar ardeii iuti se taie in doua.
Prepararea umpluturii la wok pe grill
Se innabusa in wok ceapa si usturoiul cu putin ulei de susan. Se adauga crevetii curatati si se prajesc. Apoi se pun si legumele cu pasta Thai-Curry si se amesteca. Se tin sa se patrunda 6 minute, amestecand din cand in cand. Se dreg cu sare, piper si sos de soia.
Legumele cu creveti se pun in cosuletele Wonton si se servesc.
La grillul cu gaz aveti nevoie de:
Pentru cosulete Wonton:
- Palnia pozitia normala
- Capacul inchis
- Accesoriile de grill necesare: gratar propriu-zis
- Preincalzirea 5 minute pe treapta medie cu capacul inchis
Pentru legume la wok:
- Palnia pozitia vulcan
- Capacul inchis
- Accesoriile de grill necesare: wok fonta
- Preincalzirea 10 minute pe treapta medie cu capacul inchis
Enjoy it www.outdoorchef.ro!