O reteta foarte usor de pregatit la grill-ul, cuptor si smoker Big Green Egg, care poate fi deliciul mesei de Paste.
Carnea de miel trebuie gatita pe gratar, prin metoda direct cooking pentru a obtine o crusta aurie si aromata.
Ingrediente
- 2 kg de coaste de miel
- 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
- Sare si piper negru proaspat macinat
- ½ cana de partunjel proaspat tocat
- 1 lingura de usturoi maruntit
- 1 lingura de slatola (ceapa rosie) maruntita
- ¼ cana de mustar Dijon
Mod de preparare
Ungeti coastele de miel cu 2 linguri de ulei de masline extra-virgin si adaugati sare si piper negru, proaspat macinat. Asezati coastele pe gratarul portelanat, cu partea cu grasime inspre jos, inchideti capacul grill-ului si prajiti costitele pentru 3-4 minute, la temperatura de coacere de 230°C pe care v-o indica termometrul. Apoi scoateti coastele si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie.
Utilizand clestele de gratar si manusa Big Green Egg ridicati cu atentie gratarul si pozitionati suportul ceramic cu atentie cu picioarele in jos. Reduceti temperatura Oului Verde pana la 200°C.
Este foarte important sa lasati putin carnea la rumenit inainte de a aplica mustarul Dijon si ierburile aromate, tocmai pentru ca aromele sa fie impregnate mai bine ulterior si pentru a obtine o crusta aurie.
Amestecati partunjelul, usturoiul, ceapa rosie si o lingura de ulei. Amestecati bine si adaugati sare si piper, dupa gust. Acoperiti bine carnea cu mustar Dijon si adaugati sosul de ierburi pe partea care va fi asezata pe gratar.
Asezati coastele pe suportul ceramic, cu oasele indreptate inspre sus pentru ca bucata de costita, carne sa fie patrunsa mai bine. Inchideti capacul grill-ului si coaceti pentru 30 de minute. Daca aveti un termometru de masurare a temperaturii interioare a carnii , utilizati-l si tineti costitele pe suportul ceramic pana cand acesta indica 60°C, respectiv medium-rare.
Dupa coacerea pe suportul ceramic, asezati din nou carnea de miel in tava tapetata cu hartie si asteptati 10 minute inainte de taiere si servire.
Pofta buna si un Paste fericit!