Unul dintre preparatele care a facut furori la Grill Champions Tour VI – Meniu Caraibian – a fost ciocanele la gratar, clasicele pulpe de pui, preparate la gratar in stil caraibian si glazurate cu un sos din marmelada de caise si rom. Dar iata secretele acestui preparat la gratar, usor si rapid, cunoscut si sub denumirea de ciocanele la gratar caraibiene pentru petreceri reusite de weekend:
Ingrediente ciocanele la gratar in stil caraibian:
- pulpe de pui inferioare (sau mai popular spus: ciocanele) 12 buc. (cca. 1,2 kg);
- mix de condimente in stil mexican (Sombrero) de la Don Marco’s BBQ sau puteti opta si pentru mix-ul de condimente caraibian dulce-acrisor Karibik;
- ulei de masline (aprox. 50 ml pentru marinare si 80 ml pentru glazura);
- sos sweet chilli (dulce) ca. 120 ml;
- marmelada caise (4 linguri);
- rom aprox. 100 ml sau puteti alege sosul barbecue Ananas-Rom-Chipotle de la Don Marco’s BBQ
- chips-uri de afumare (de preferat de vin rosu sau rom).
Preparare si glazurare ciocanele la gratar in stil caraibian:
- asezati pulpele de pui intr-o tava adanca si presarati condimentul Sombrero pe ele; turnati apoi uleiul de masline peste si amestecati / frecati pulpele pana condimentul este distribuit uniform pe toate bucatile de carne dupa care lasati-l sa actioneze;
- preincalziti gratarul la 180°C, adaugati chips-urile de afumare si coaceti (indirect grilling) pulpele pana la temperatura interioara de aproximativ 60°C (adica aprox. 25 mintue)
- din restul ingredientelor (ulei masline, sos chili, marmelada caise si rom) formati sosul pentru glazura prim amestecarea celor 4 componente sau ungeti direct cu sosul barbecue cu rom si ananas;
- ungeti pulpele de pui de 2 ori cu sosul respectiv si lasati sa se coaca mai departe alte 10-15 minute.
Cand ciocanelele de pui la gratar ajung la temperatura interioara de 78-80°C pot fi servite. Pofta buna!