Burgeri sau Hamburgeri sunt tare la moda acum si, de fiecare data, am incercat sa va prezentam retete si metode cat mai atractive, mai deosebite. De aceasta data am ales varianta burger de ton, fript pe placa de sare – reteta este valabila atat pentru gratare cu carbune cat si pentru grill-uri cu gaz. Despre utilizarea placii de sare la frigerea burgerilor de vita am scris aici.
Ingrediente burger de ton:
- file de ton (aprox. 350 gr. pentru 4 burgeri)
- cateva frunze de menta (dozaj dupa gust)
- cateva frunze de busuioc (dozaj dupa gust)
- cateva fire de ceapa verde sau cateva fire de chivas (si aici dozaj dupa gust);
- rosii cherry taiate felii;
- felii de avocado copt (il gasiti in supermarket “ready to eat”);
- cateva frunze de salata rucola;
- sos barbecue Orange-Habanero de la Don Marco’s BBQ;
- ulei de masline;
- piper;
- chifle burger (4 buc.)
Ustensile necesare burger de ton:
- placa de sare Don Marco’s BBQ;
- presa burger;
- spatula gratar.
Preparare burger cu ton:
- asezati placa de sare pe gratar si preincalziti gratarul 15-20 minute crescand temperatura treptat;
- tocati marunt feliile de ton, ceapa (sau chivas), frunzele de busoic si menta;
- amestecati carnea de ton cu verdeturile si presarati piper proaspat macinat (nu este necesara sare in cazul in care frigerea chiftelelor are loc pe placa de sare);
- formati chiftele de burger folosind presa de burger;
- ungeti chiftelele de ton cu ulei de masline si asezati-le pe placa de sare bine incinsa (amestecul de carne va trage din placa sarea necesara);
- dupa 2 min. intoarceti chiftelele de carne pe cealalalta parte si ungeti suprafata fripta cu sos barbecue Orange-Habanero;
- intre timp pregati chiflele si restul ingredientelor (rosii cherry, frunzele de rucola si feliile de avocado) pentru burgeri.
Sa incercam ceva nou, file de ton de calitate gasim daca vrem, iar un burger de ton e mereu bine-venit 😉 ! pofta buna 😉 !