“Grilling means good times, good friends, and hopefully, great food.”
(Bobby Flay, celebrity chef)
Pare foarte la indemana sa gandim precum Bobby Flay, unul din cei mai cunoscuti bucatari de origine americana, nu-i asa? Cu toate acestea, cati dintre noi sunt pasionati de gatitul in aer liber? Si nu, nu ne referim la 1 Mai, ziua in care iesim la gratar cu prietenii si familia. Acolo e vorba de un context mai degraba socio-cultural, care oricum capata proportii greu de digerat de la un an la altul.
Bobby Flay ne indeamna sa trecem dincolo de asemenea activitati si sa vedem in outdoor grilling un prilej de sarbatoare. Pregatirea unei zile in care gatitul in aer liber este valorificat asa cum se cuvine poate schimba opinii, poate initia prietenii, poate tese povesti. Intr-un asemenea context, prepararea bucatelor de tot soiul devine o experienta in sine. Pe langa faptul ca avem grija ca produsele sa fie gatite cu grija, iar invitatii sa ne ceara reteta succesului, o astfel de experienta ne deschide noi perspective asupra artei culinare. Pana la urma, a gati nu inseamna doar a sta cu sortul la bucatarie si cu ochii fixati pe doua oale care fierb simultan, ci a descoperi arome si savori in medii diferite.
Gatitul in aer liber ne provoaca spre o asemenea sarcina si ne promite ca odata indeplinita, nu vom mai renunta la ea. Iar ca sa revenim la spusele bucatarului american, noi chiar credem cu tarie ca grill-ul reuneste sub aceeasi umbrela momente placute, prieteni entuziasti si preparate delicioase.
Voi ce parere aveti despre acest citat? Impartasiti opinia noastra?