Placinta moldoveneasca de malai, cunoscuta sub denumirea traditionala de Alivenci, a fost atractia Atelierului de Dulciuri desfasurat saptamana aceasta la Bistro-ul Violeta’s Vintage Kitchen. Cu renume de restaurant cu tendinte “healthy”, Violeta a instalat de curand pe terasa bistro-ului o adevarata bucatarie exterioara pe carbuni.
Dan-Silviu Boerescu gateste la grill-ul Big Green Egg
Dan-Silviu Boerescu si BigGreenEgg
Dan-Silviu Boerescu, managerul proiectului bucatarescu.ro, este incantat de gratarul, cuptor si smoker BigGreenEgg, distribuit in exclusivitate in Romania de CampingGrill.ro
BigGreenEgg a fost testat de expertul culinar Dan-Silviu Boerescu, care s-a aratat fascinat de grill-ul multifunctional din ceramica. Grill-ul, Cuptor si Smoker BigGreenEgg este un produs cu o flexibilitate de neintrecut si structura din ceramica, destinat gatitului in aer liber in orice anotimp a tuturor tipurilor de preparate, de la aperitive pana la desert.
Atelier de paine pe cuptorul Big Green Egg
Paine pe piatra ceramica la cuptorul BigGreenEgg
Bistro-ul Violeta’s Vintage Kitchen deschide luni, 25 octombrie, seria atelierelor de paine pregatita pe grill-ul multi-functional, cuptor si smoker BigGreenEgg.
Atelierele de gatit paine cu care Violeta’s Vintage Kitchen si-a obisnuit, de mai bine de un an, clientii fideli si pasionatii de gastronomie aduce in premiera intrebuintarea grill-ului cuptor BigGreenEgg in procesul de coacere a painii. Mai exact, painea va fi preparata si pe gratarul care, cu ajutorul unui suport ceramic pozitionat sub o piatra ceramica de coacere va deveni un veritabil cuptor ce coace paine « de casa » dar si placinte, biscuiti, prajituri sau pizza. Efectul unei temperaturi stabile si capacitatea de retinere a caldurii data de proprietatile materialului ceramic creeaza mediul ideal pentru coacere. Painea, placintele si chiar pizza vor dobandi un gust autentic de gatit ca « pe vatra ».
Despre Dan-Silviu Boerescu
Dan-Siviu Boerescu
In prezent project manager al primului site de lifestyle culinar din Romania www.bucatarescu.ro , Dan-Silviu Boerescu este fost realizator al emisiunii tv Anatomia Gustului si autor a peste 20 volume dedicate artei culinare, intre care cele trei editii “Ghidul Vinurilor” (2008, 2009 – Premiu Special la Gourmand World Cookbook Awards, 2010), “Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti”, “Cartea vinurilor dulci”, “Istoria erotica a micului dejun” si “Gradina Imperiului. Retete din Basarabia”.
Food & Bar Show
CampingGrill.ro la Food & Bar Show
CampingGrill.ro a fost prezent marti, 28 septembrie, la World Trade Plaza (Bucuresti) la Food&Bar Show, evenimentul anual destinat profesionistilor din HoReCa.
Aflat la cea de-a doua editie, Food&Bar Show este un eveniment marca Food&Bar Magazine, ce prezinta noutati si solutii practice pentru bucatarii profesionisti si managerii din bransa HoReCa. Partner oficial al evenimentului, CampingGrill.ro, pregateste pentru vizitatorii Food&Bar Show o serie de surprize si premii speciale.