Noi surprize delicioase pregatite pe Big Green Egg

Briose preparate la cuptorul Big Green Egg

Briose la cuptorul BigGreenEgg

In cochetul bistro Violeta’s Vintage Kitchen a avut loc, in data de 15 noiembrie, cel de-al doilea atelier de gatit pe Big Green Egg, care a avut ca tema dulciurile si a dat prilejul participantilor la cursul informal de gatit sa se initieze in preparatul brioselor. Ca si in editiile trecute, cuptorul Big Green Egg s-a aflat in centrul atentiei, ajutand la coacerea delicioaselor preparate.

(mai mult…)

Dan-Silviu Boerescu gateste la grill-ul Big Green Egg

Dan-Silviu Boerescu si BigGreenEgg

Dan-Silviu Boerescu, managerul proiectului bucatarescu.ro, este incantat de gratarul, cuptor si smoker BigGreenEgg, distribuit in exclusivitate in Romania de CampingGrill.ro

BigGreenEgg a fost testat de expertul culinar Dan-Silviu Boerescu, care s-a aratat fascinat de grill-ul multifunctional din ceramica. Grill-ul, Cuptor si Smoker BigGreenEgg este un produs cu o flexibilitate de neintrecut si structura din ceramica, destinat gatitului in aer liber in orice anotimp a tuturor tipurilor de preparate, de la aperitive pana la desert.

(mai mult…)

Atelier de paine pe cuptorul Big Green Egg

paine pe biggreenegg

 

Paine pe piatra ceramica la cuptorul BigGreenEgg

Bistro-ul Violeta’s Vintage Kitchen deschide luni, 25 octombrie, seria atelierelor de paine pregatita pe grill-ul multi-functional, cuptor si smoker BigGreenEgg.

Atelierele de gatit paine cu care Violeta’s Vintage Kitchen si-a obisnuit, de mai bine de un an, clientii fideli si pasionatii de gastronomie aduce in premiera intrebuintarea grill-ului cuptor BigGreenEgg in procesul de coacere a painii. Mai exact, painea va fi preparata si pe gratarul care, cu ajutorul unui suport ceramic pozitionat sub o piatra ceramica de coacere va deveni un veritabil cuptor ce coace paine « de casa » dar si placinte, biscuiti, prajituri sau pizza. Efectul unei temperaturi stabile si capacitatea de retinere a caldurii data de proprietatile materialului ceramic creeaza mediul ideal pentru coacere. Painea, placintele si chiar pizza vor dobandi un gust autentic de gatit  ca « pe vatra ». (mai mult…)

Despre Dan-Silviu Boerescu

Dan-Silviu Boerescu

Dan-Siviu Boerescu

In prezent project manager al primului site de lifestyle culinar din Romania www.bucatarescu.ro , Dan-Silviu Boerescu este fost realizator al emisiunii tv Anatomia Gustului si autor a peste 20 volume dedicate artei culinare, intre care cele trei editii “Ghidul Vinurilor” (2008, 2009 – Premiu Special la Gourmand World Cookbook Awards, 2010), “Mancaruri de altadata, vinuri si vechi bauturi romanesti”, “Cartea vinurilor dulci”, “Istoria erotica a micului dejun” si “Gradina Imperiului. Retete din Basarabia”.

(mai mult…)