Pasare ca porcu’ nu-i…spun iubitorii de carne de porc, mai ales in preajma Sarbatorilor de iarna. Carnea de porc este deosebit de gustoasa pregatita in stil traditional dar si preparata la gratar. Ideal este sa aveti un grill cu capac, care retine eficient caldura si o distribuie uniform si la care puteti pregati si bucati mari de carne precum mischiulet de porc intreg, pulpa sau ceafa dar si coaste de porc. Indiferent ce ati alege sa preparati la gratar sau la cuptor poate avea o aroma si o savoare deosebita daca presarati condimentele potrivite.
Don Caruso si Don Marco – cooking show la dublu la Grill Champions Tour
Sâmbăta aceasta toţi pasionaţii de grilling au fost prezenţi la cea de-a doua ediţie Grill Champions Tour. Camillo „Don Caruso” Tomanek şi „Don Marco” Greulich – campioni la barbecue de renume mondial au gatit de dimineaţa până seara, spre deliciul participanţilor.
Cei peste 100 de participanţi au asistat la un adevărat show gastronomic, meniul pregătit de Don Caruso şi Don Marco fiind unul inedit. Printre specialităţile gătite la grill, participanţii au savurat steak cu ciabatta şi condimente pentru barbecue Don Marco’s, rulouri de carne tocată şi brânză cu mucegai, învelite în bacon, artei iuţi cu carne de pui şi carne tocată, ciuperci umplute cu branză cu mucegai Edelpilz, muşchi de porc condimente pentru barbecue Don Marco’s, învelit în suncă. „Lady killer”, desertul pregătit de cei doi invitaţi – praline la grill învelite în aluat turcesc – a reuşit să impresioneze toţi participanţii.
All seasons grilling – Bucura-te de grilling tot anul!
Cine spune ca outdoor cooking-ul trebuie sa inceteze odata cu zilele calduroase de vara? Noi va incurajam sa tineti aprins focul dragostei pentru mancaruri la gratar tot timpul anului si sa faceti gratare in orice sezon, fara sa va mai temeti ca vremea urata va va poate strica planurile.
Nu trebuie sa impachetati gratarul imediat ce vara s-a terminat si sa-l aduceti din nou la viata doar atunci cand apare iar soarele. Va puteti bucura de niste legume delicioase la gratar sau de un gratar suculent din ceafa de porc in orice anotimp. Puteti profita de gratarele electrice care va permit sa gatiti in tihna de acasa sau puteti experimenta gatitul in aer liber iarna, in mijlocul zapezii, alaturi de prieteni, voie buna si mult vin fiert, aromat cu coaja de portocale si cu scortisoara. Intr-o zi de toamna cu vreme posomorata, puteti opta sa faceti gratar in garaj, pe terasa acoperita a casei sau chiar in balcon, la gratarul electric. Pregatiti frigarui de pui cu ceapa rosie si ardei, pachetele cu rosii cherry, feta si busuioc, ananas proaspat la gratar cu sirop de agave, servit caldut, la desert si veti uita de ceata si racoarea de afara. Va veti simti ca in vacanta de vara!
Cum alegi meniul pentru o petrecere la gratar?
Cum alegi meniul pentru o petrecere la gratar? Daca aveti in plan o petrecere cu prietenii care sa includa si mancare, nu doar bauturi, luati in calcul un party la gratar.
E cea mai distractiva solutie pentru o masa impreuna cu cei dragi. O astfel de reuniune e potrivita mai ales cand aveti mai multi invitati, motiv pentru care sunteti nevoiti sa faceti pe plac tuturor. Nu veti da gres cu un meniu pregatit aproape integral la gratar – mancarea e sanatoasa, usoara, proaspata, iar felurile pot fi dintre cele mai diverse. In plus, prietenii care se alatura petrecerii pot participa la prepararea lor, iar petrecerea va fi astfel si mai animata.