Acasă Blog Pagina 32

Din pasiune pentru grilling Outdoorchef Book

0

Cartea Outdoorchef – Healthy and varied barbecuing – este ghidul complet al gratarului modern, cu mancaruri sanatoase si diverse de la antreuri pana la desert …la gratar!
Grilling-ul este una dintre cele mai frumoase activatiti in aer liber in perioada verii, pentru majoritatea dintre noi. Pentru altii insa acesta devine o adevarata pasiune pe tot parcursul anului.  Din categoria celor din urma face parte si maestrul macelar de originie elvetiana,

Condimentarea uscata – Rubs-urile la gratar

19

Aromatizarea uscata (SUA: Rub de la to rub = a freca) este un amestec de condimente, plate aromatice si alte ingrediente (de ex. zahar, sare etc.) cu care se freaca preparatele inainte de a fi gatite.

Unele tipuri de carne nu au nevoie de altceva decât  de putina sare si piper, pe de alta aparte, altele insa adora sa inoate in sosuri sau sa fie aromate cu ierburi si condimente.

Aceste mixuri se pot prepara de voi insiva sau se pot gasi gata preparate. Rub-urile le puteti gasi si in forma umeda, cateodata, in comert, caz in care contin de obicei ulei. 

Marinarea preparatelor la gratar

19

Unul din secretele unui grilling de top este marinarea. Daca vreti ca preparatul vostru sa fie cel mai bun, sa aiba un gust si o aroma perfecte,  ceea ce trebuie sa faceti este sa marinati carnea. Orice carne, fie ea de pasare, porc, vita sau peste poate fi marinata.

 

Ba chiar putem marina si legumele daca ne place, marinarea prepratelor la gratar este pe de-a-ntregul permisa! Prin marinade intelegem amestecuri lichide care contin uleiuri, acizi si condimente.

Grill Society utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a Grill Society cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 pri