Ingrediente frigarui de vita in stil spaniol pentru 6-8 persoane:
- 2 muschiuleti de vita (manzat) de 1,2 – 1,6 kg, taiati in cubulete de 3 cm grosime
- 2 ardei grasi rosu & 2 verde (taiati in bucatele patrate de 3 cm grosime)
Ingrediente pentru marinada retata frigarui de vita:
- 4 linguri ulei rapita
- 1 lingura otet de vin rosu spaniol (sherry wine)
- 1 lingura pulbere de usturoi
- ½ lingurita boia iute (cayenne)
- ½ lingurita sare de mare
- 1 lingura boia de ardei iute afumata
- 2 linguri chimen macinat
- 2 ceapa rosie (taiata marunt)
- sare
Preparare frigarui de vita in stil spaniol:
- Amestecati toate ingredientele pentru marinada.
- Lasati cubuletele de carne la marinat pentru cel putin 2 ore intr-un bol sau intr-o punga cu zip.
- Pregatiti gratarul pentru gatit direct, la foc mediu (180° C).
- Infigeti bucatile de carne de vita pe tepuse alternand cu feliile de ardei gras.
- Frigeti bucatile de carne si ardei in mod direct pe toate partile, rasucind tepusele, timp de 8 – 10 min.
- Luati tepusele de pe gratar si sarati carnea si ardeiul dupa gust.
GRATAR RECOMANDAT: WEBER Q 3200 / WEBER SPIRIT E 320 ORIGINAL
DURATA PREPARARE: 3 ORE (INCL. DURATA MARINARE)
GRAD DE DIFICULTATE: REDUS
DURATA FRIGERE: 8 – 10 MIN
METODA DE GATIT: CALDURA DIRECTA (180°C)
ACCESORII RECOMANDATE: SET FRIGARUI
DOWNLOAD VARIANTA PRINT RETETA FRIGARUI DE VITA IN STIL SPANIOL