Cina la gratar Weber, la OTTO Gourmet

0
620

Zilele trecute v-am povestit cum a fost la degustarea de steak-uri de vita despre care am scris aici dar sa nu credeti ca doar asta a fost in seara aceea! Organizatorii aveau un plan mult mai amplu, nu doar o simpla degustare … ci o degustare urmata de o cina cu 4 feluri!

Asa ca dupa fripturile de bizon, irish beef, american beef si wagyu kobe style beef, am fost invitati la un pahar de vin rosu, Cabernet Sauvignon 2012, sec, care s-a potrivit de minune atat cu steak-urile degustate cat si cu ce urma sa vina.

Pe post de aperitiv, daca se mai poate spune asa dupa ce degusti 4 feluri diferite de steak-uri de vita, a fost un Burger in stil italian (Panzanella Rucola Parmezan Burger) pe baza de carne de vita Wagyu. Unul din criteriile de calitate ale afacerii fratilor Otto este transparenta provenientei fiecarei bucati de carne. Astfel, fiecare bucata de carne comercializata de OTTO Gourmet poate fi identificata pana la ultimele detalii: rasa, ferma din care provine si implicit hrana primita, varsta de sacrificare si datele calendaristice de sacrificare si transare. In cazul burger-ului nostru, carnea provenea de la Morgan Ranch din Nebraska – SUA unde Dan Morgan, proprietarul fermei, creste de peste 25 de ani rasa Wagyu. Aici, timp de 12 luni vitele pasc liber pe o pasune de 50 km² de unde isi iau ierburile si mineralele necesare. Apoi sunt hranite suplimentar timp de 210 zile cu porumb, cereale, lucerna, terci si fan. In acest mod, carnea ajunge sa prezinte o marmorare intensa fapt ce ii da o suculenta deosebita fripturii. Nu in ultimul rand carnea de acest gen este indicata si pentru hamburgeri deoarece grasimea are rol si de liant al carnii. Fata de alte ferme unde vitele Wagyu sunt sacrificate la varsta de 15 – 17 luni, la ferma lui Dan Morgan ele sunt sacrificate mai tarziu, la 20 – 26 de luni.

Nici bine n-am terminat burger-ul, extrem de delicios / gustos, ca deja se anunta urmatorul fel: frigarui in stil sud-american (churrasco) cu rosie coapta ce se preparau pe un gratar cu carbune Weber. Pentru acest fel, bucatarii sefi de la OTTO Gourmet au folosit carne de vita dintr-o rasa tipic americana, Black Angus, provenita de la ferme din regiunea Midwest SUA. La fel ca si vitele din rasa Wagyu de la Morgan Ranch, vitele Black Angus pasc libere in preeriile americane si sunt hranite suplimentar inca 150 zile iar sacrificarea lor are loc la varsta de 22 de luni.

Dar sa nu credeti ca OTTO Gourmet este specialist doar in carnea de vita. La fel de bun cunoscator este si cand vine vorba de carne de porc (mai ales din Spania), miel / berbecut, carne de vanat (in mod special caprioara, porc mistret, fazan si multe altele). Felul al 3-lea a fost pulpa de pui la gratar cu salata cesar. Puiul provenea de la ferma Mieral (Franta) cu max. 500 de pasari per curte, min. 10m² per pasare si hrana naturala compusa din boabe de porumb, hrisca s.a.

Si, ca la orice masa care se respecta, nu putea lipsi desertul constand de data aceasta din piersica coapta pe gratarele cu gaz Weber cu spuma de ciocolata alba. Si mai mult ca sigur ca acest ultim fel servit nu continea nici o bucatica de carne maturata de prin cine stie ce colt al lumii ;-).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.