Cartea Outdoorchef – Healthy and varied barbecuing – este ghidul complet al gratarului modern, cu mancaruri sanatoase si diverse de la antreuri pana la desert …la gratar!
Grilling-ul este una dintre cele mai frumoase activatiti in aer liber in perioada verii, pentru majoritatea dintre noi. Pentru altii insa acesta devine o adevarata pasiune pe tot parcursul anului. Din categoria celor din urma face parte si maestrul macelar de originie elvetiana,
Ulrich Bernold, devenit recunoscut la nivel international sub pseudonimul „Grill-Ueli“. In cartea sa, Outdoorchef – Healthy and varied barbecuing, multiplul campion mondial si european la BBQ ne dezvaluie secretele gratarului modern si prezinta creatii culinarea diverse de la picant la dulce. Avantajele grilling-ului modern precum aromele naturale, preparatele suculente sau gusturile unice le veti intalni in fiecare reteta, garantand astfel o alimentatie sanatoasa. Ceea ce conteaza sunt ingredientele de calitate, echipamentul potrivit, putin Know-how in pregatirea preparatelor si tehnica corecta de grilling. „Grill-Ueli“ ne demonstreaza in 66 de retete de peste la gratar, porc, vita, iepure, caprioara sau cerb, miel sau pui ce inseamna sa iubesti barbecue-ul. Chiar si preparate vegetariene precum lasagna cu spanac, cartofi umpluti cu varza alba si ananas, legume gratinate cu mamaliga sunt o placere a fi pregatite la gratar.
Blat de placinta, crema cu prune, dovleac cu ciuperci sau porc mistret: depinde ce doriti sa faceti cu si din aceste ingrediente pentru a va impresiona si rasfata – din punct de vedere culinar – oaspetii. In afara de sfaturi esentiale de baza, procesele de lucru, cand trebuie preparata la gratar in mod indirect carnea marinata, cartea Outdorchef ofera si pasionatilor de carne multe informatii importante. Barbecue-ul este mai mult decat “A arunca steak-ul pe gratarul incins“, din contra chiar si cele mai fine feluri pot fi preparate la gratar!
Pentru maestrul BBQ-ului Grill-Ueli, curmalele vor fi servite ca aperitiv dupa ce au fost taiate si umplute cu branza proaspata si gatite la grill prin metoda indirecta. Un filet de somon nu va fi doar prajit in tigaie, ci uns in prealabil cu sirop de artar. La fel ca si rulada de pui cu umplutura de prune, si friptura de iepure in stil Saltimbocca va fi pregatita, legata si marinata abia apoi asezata pe gratar. Ananasul umplut la desert este considerat dulcea incoronare a maestrului in arta barbecue-ului. Fara sosul potrivit, nici un BBQ nu e desavarsit, de aceea cartea ofera 22 de tipps-uri pentru sosuri precum ulei de vanilie cu smochine, wasabi-pesto sau sos de ardei cu rosii si multe altele.
Cartea Outdoorchef prezinta arta unui pasionat al barbecue-ului si arata fiecaruia dintre noi purtator de sort si cleste de gratar cum poate deveni un chef veritabil al gratarului! O puteti comanda aici!