24 de ore de gatit in aer liber

0
490

Maratoanele sunt niste activitati fara termen de valabilitate. Au loc in domenii dintre cele mai diverse, iar regulile au ramas aproape neschimbate. La fel si scopul lor, care poate fi sintetizat prin sintagma “cine rezista mai mult”. Bineinteles, este vorba despre “ceva”. Poate fi bautul de bere, mancatul de paste, alergatul prin padure, partide de sah si alte cele.

Exista astfel de manifestari si pentru outdoor cooking. De fapt, tinta principala e o cursa de masina, iar cea secundara un concurs de gatit in aer liber. Este vorba despre “24 heures du mans”, o initiativa care are loc de multi ani in Franta si care ii are in vizor pe cei pasionati de automobile de mare viteza.

Interesant e ca in aceeasi ograda are loc si un maraton al outdoor cooking-ului. Acesta ofera libertate foarte mare participantilor, avand in vedere ca nu exista niste reguli stricte. Banuim ca in cazul competiei de masini lucrurile sunt ceva mai bine delimitate.

Toti care vin la eveniment pot pregati orice fel de preparate. Trebuie doar sa fie structurate in 3 mese (mic dejun, pranz si cina) si sa fie inclus obligatoriu grill-ull. Un exemplu de meniu pe care l-am gasit de la editiile anterioare continea:

Mic dejun
Chipolata – carnaciori considerati a fi o inventie frantuzeasca, gatiti la grill si insotiti de obicei de diferite de tipuri de sosuri, dupa preferinte.

Pranz
Hot dog cu bacheta frantuzeasca si carnat din carne de miel. Necesita  un timp mai indelungat de preparare, dar este foarte gustos, mai ales cand contine frunze de salata si putin usturoi.

Cina
Cat mai multe legume pregatite la gratar, indeosebi ciuperci. Pot avea diferite umpluturi si servite alaturi de o friptura usoara, pregatit tot la grill.

Cum credeti ca ar fi privita o astfel de intiativa de gatit maraton in aer liber in Romania?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.