Primavara lui 2012 ne aduce – chiar de la sfarsitul lunii martie – o surpriza placuta in domeniul grill-urilor premium la nivel international: producatorul american Weber anunta implinirea a 60 de ani de istorie Weber in lume. Inca un prilej de celebrare, de data aceasta in piata romaneasca, va fi ziua de sambata, 31 martie cand showroom-ul CampingGrill.ro din Bucuresti va fi deschis tuturor pasionatilor de grilling intre orele 10.00-16.00 tocmai pentru a prezenta noutatile producatorului american in 2012.
De la grill-ul prototip la grill-ul premium
Totul a inceput acum 60 de ani cand fondatorul marcii de grill-uri Weber din Chicago, George Stephen, a fost persoana potrivita la locul potrivit. Sclipirea care a decis povestea de succes Weber a fost chiar personalitatea acestui om: pragmatismul si pasiunea sa de a gati la gratar a condus la revolutionarea modului de folosire al gratarului si chiar mai departe, la dezvoltarea unei adevarate culturi de a gati la grill, la cel mai inalt nivel. In felul acesta marca Weber va deveni in scurt timp sinonim al grill-ului prototip dezvoltat pana la conceptul excusiv de Outdoor-Cooking pe grill-uri calitative cu functionare cu gaz, carbune sau electrica insotite de accesoriile potrivite.
Da, grill-ul Weber este o descoperire americana
In anul 1952, pe cand era angajat al firmei Weber Brother Metal Works situata in apropiere de Chicago, lui George Stephen i-a atras atentia o forma sferica din metal. Ideea care i-a venit a fost pe cat de simpla pe atat de geniala: a montat trei picioare pe aceasta forma sferica, i-a pus un capac si a prins un maner de acesta, astfel luand nastere- in mai putin de o ora – cel mai vechi grill sferic cu carbune. La inceput, criticii nu au luat in serios comentariile referitoare la cat de eficient este un grill cu capac, cat de perfect este preparatul: prajit la exterior dar inca moale si suculent la interior, moment in care George Stephen a realizat realul avantaj competitiv al descoperirii sale. Astfel s-au pus bazele metodei indirecte de a gati la gratar cunoscuta drept metoda de grilling fara limite.
Ce noutati prezinta Weber in 2012
Sistemul Gourmet® aduce in prim plan conceput de gratar de fonta incorporat astfel incat sa se poate realiza prajirea la temperaturi inalte cunoscuta sub denumirea de searing.
Gama color de grill-uri Weber prezinta doua variante noi de culori de primavara: verde deschis si rosu-caramiziu ce se adreseaza in mod special iubitoarelor de gatit la grill.
Posesorii de terase mari vor fi intampinati de clasa de grill-uri Extra: Weber ofera grill-uri cu gaz si carbune in varianta de bucatarie exterioara confortabila, multifunctionala si deosebit de calitativa sustinuta de liniile Genesis® si Summit® dar si de grill-urile cu carbune Perfomer® si Gourmet®!
In plus va asteapta o sambata de relaxare, catalogul Weber 2012, trei produse Weber Celebration, tips & tricks la gratar dar si o amintire Weber.