Pulpe de pui si mango marinate cu Jim Beam Teriyaki

0
970
pulpe de pui si mango marinate cu Jim Beam Teriyaki la gratar

Deseori, cand mergem seara spre casa, ne amintim ca frigiderul este gol si ca cina devine o problema daca nu oprim la unul din magazinele din drum. Asa ca ne dorim si ceva rapid dar totusi special. De curand am citit pe blogul lui Radu Popovici o reteta cu iz asiatic care ne-a facut cu ochiul iar cu prima ocazia am adaptat-o la conditiile noastre (la gratar 😉 ) iar in aprox. 1h am putut servi masa.

Ingrediente pulpe de pui si mango marinate:

  • 8 buc. pulpe pui dezosate (aprox. 1 kg);
  • 2 mango (feliat sau taiat bucatele)
  • 150 ml Jim Beam Teriyaki Marinade;
  • 50 ml rom;

Recuzita necesara:

  • grill cu gaz sau gratar cu carbune pregatit pentru foc indirect (indirect grilling);
  • recomandare: gratar de fonta (eventual plita de fonta cu striatii);
  • wok sau tava de fonta pentru prepararea bucatilor de mango;
  • daca gratarul dvs. are ochi lateral atunci puteti folosi arzatorul respectiv pentru prepararea mango-ului la Wok;

Mod de preparare pulpe de pui si mango marinate:

  • spalati pulpele de pui si curatati de pielite, grasimi si/sau resturi de oase;
  • asezati pulpele de pui dezosate intr-o tava si turnati 100 ml din marinada teriyaki peste bucatile de carne; frecati si amestecati pulpele de pui una de alta astfel incat sosul marinadei sa unga si sa patrunda uniform in pulpele dezosate; apoi lasati totul la rece timp de 1h;
  • intre timp taiati in cubulete mango-ul decojit si asezati-le intr-un bol peste care turnati 50 ml de marinada Jim Beam Teriyaki si 50 ml de rom;
  • cat stau la marinat bucatile de carne si de mango, pregatiti gratarul pentru indirect grilling (adica coacere) si preincalziti-la la aprox. 220°C;
  • scoate-ti pulpele din frigider cu aprox. 15 min. inainte de a le aseza pe gratar;
  • coacerea pulpelor pe gratar o puteti face la 200-220°C timp de aprox. 30 min.;
  • in ultimele 10 minute incingeti wok-ul sau tigaia de fonta si turnati intregul continut al bolului cu bucatile de mango si marinada; lasati sa fiarba cateva minute; bucatile de mango trebuie sa se inmoaie putin, dar totusi sa-si pastreze forma;

Recomandari de meniu:

  • orez;
  • vin alb sec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.