Suntem cu totii fani ai placintelor, de toate tipurile, fie ca sunt servite ca desert sau ca fel principal. Umpluta cu bucati suculente si fragede de piept de curcan prajit si ciuperci salbatice, aceasta reteta de placinta de curcan este un fel principal cu care va veti surprinde cu siguranta prietenii si familia.
Ingrediente:
- o cana si jumatate de ciuperci salbatice uscate
- 2 linguri de unt nesarat
- 2 linguri de ulei de masline
- o cana de ceapa taiata cubulete
- o cana de morcovi taiati cubulete
- o cana de telina taiata cubulete
- 2 linguri de usturoi taiat marunt
- 1/3 cani de faina
- 1/4 cani de vin alb
- 3 cani de fiertura de pui/curcan
- o cana de cartofi taiati
- o lingura de cimbru proaspat
- o cana de mazare inghetata
- 2 cani de bucati de piept de curcan prajit si maruntite
- aluat de placinta
- un ou mare
- o lingura de apa
Mod de preparare:
Setati Big Green Egg-ul la o temperatura de 190°C.
Puneti un ceaun/oala pe gratar pentru a preincalzi timp de 10 minute.
Acoperiti ciupercile cu apa fierbinte si lasati-le la hidratat cat este necesar. Incalziti untul si uleiul de masline in ceaun. Adaugati ceapa, morcovii si telina. Acoperiti cu un capac si lasati legumele sa fiarba 5 – 6 minute pana cand sunt rumenite si fragede. Adaugati usturoiul si amestecati un minut, apoi adaugati faina si amestecati iar. Adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute. Scoateti ciupercile pentru a le usca, dar pastrati zeama. Adaugati lichidul din fiertura de pui/curcan alaturi de zeama de ciuperci in ceaun si amestecati usor. Adaugati cartofii. Inchideti capacul grill-ului si continuati sa fierbeti acoperit timp de 10 minute pana ce cartofii se fierb pe dinauntru. Adaugati zeama de ciuperci, cimbru, mazare si cubuletele de carne de curcan, amestecati si fierbeti pentru inca 2-3 minute. Indepartati ceaunul de la fierbere si lasati sa se raceasca 15 minute.
Folosind instrumentele de grill si barbecue, indepartati cu grija gratarul si adaugati suportul ceramic pentru tava pozitionandu-l cu picioarele in jos. Cresteti temperatura de coacere la 210°C.
Adaugati continutul in tava pentru placinta. Rulati aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie suficient de mare incat sa acopere intreaga compozitie pentru placinta. Folosind un cutit, crestati suprafata crustei. Bateti oul cu apa si neteziti suprafata placintei cu acest continut.
Coaceti in jur de 30-40 de minute pana ce aluatul este rumenit si continutul este fierbinte si sfaraitor. Asteptati 5 minute apoi serviti.
Va dorim pofta buna!