Piersici la gratar, cu o crusta din biscuiti Amaretti

Piersici-crusta-biscuiti-Amaretti-la-gratar (4)

Piersici cu crusta din biscuiti Amaretti la gratar, un desert special de vara, deosebit si in acelasi timp lejer pentru sezonul cald, cu care va veti impresiona familia si prietenii. Totul se prepara un un gratar-cuptor, cu capac si termometru, fara fum si arome neplacute.

 

Ingrediente piersici la gratar:

  • 6 piersici coapte, tari, marime medie / mare (sa nu fie moi!)
  • 200g biscuiti italieni Amaretti
  • 100g unt
  • 50 ml rom
  • inghetata de vanilie

 

Preparare piersici la gratar:

  • zdrobiti biscuitii italieni Amaretii intr-un bol; adaugati unt si rom apoi framantati pana se formeaza o cantitate omogena; lasati amestecul la rece pentru cateva ore in frigider;
  • taiati o felie subtire din piersica in partea de jos, astfel incat piersica sa stea dreapta pe un fund de lemn sau tava de copt;
  • taiati o felie mai groasa din piersica, in partea de sus, pana la nivelul samburelui si asezati cu o lingura amestecul de biscuiti, unt si rom deasupra ca un fel de “capac”;
  • preincalziti gratarul pana la 200 Grade C si asezati piersicile (eventual cu ajutorul unei tavi perforate) in mijlocul gratarului si gatiti indirect timp de 15-20 min. la 180 Grade C pana amestecul de biscuiti Amaretii, unt si rom formeaza o crusta aurie;
  • piersicile sunt numai bune de servit cand piersica are pulpa usor moale; serviti piersicile fierbinti alaturi de o lingura de inghetata de vanilie.

Bucurati-va in aceasta vara de piersici la gratar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>