Piersici la gratar, cu o crusta din biscuiti Amaretti

0
686

Piersici cu crusta din biscuiti Amaretti la gratar, un desert special de vara, deosebit si in acelasi timp lejer pentru sezonul cald, cu care va veti impresiona familia si prietenii. Totul se prepara un un gratar-cuptor, cu capac si termometru, fara fum si arome neplacute.

 

Ingrediente piersici la gratar:

  • 6 piersici coapte, tari, marime medie / mare (sa nu fie moi!)
  • 200g biscuiti italieni Amaretti
  • 100g unt
  • 50 ml rom
  • inghetata de vanilie

 

Preparare piersici la gratar:

  • zdrobiti biscuitii italieni Amaretii intr-un bol; adaugati unt si rom apoi framantati pana se formeaza o cantitate omogena; lasati amestecul la rece pentru cateva ore in frigider;piersici la gratar cu amaretti
  • taiati o felie subtire din piersica in partea de jos, astfel incat piersica sa stea dreapta pe un fund de lemn sau tava de copt;
  • taiati o felie mai groasa din piersica, in partea de sus, pana la nivelul samburelui si asezati cu o lingura amestecul de biscuiti, unt si rom deasupra ca un fel de “capac”;
  • preincalziti gratarul pana la 200° C si asezati piersicile (eventual cu ajutorul unei tavi perforate) in mijlocul gratarului si gatiti indirect timp de 15-20 min. la 180° C pana amestecul de biscuiti Amaretii, unt si rom formeaza o crusta aurie;
  • piersicile sunt numai bune de servit cand piersica are pulpa usor moale; serviti piersicile fierbinti alaturi de o lingura de inghetata de vanilie.

Bucurati-va in aceasta vara de piersici la gratar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.