Piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura portocale-habanero

piept-rata-stil-asiatic-pe-placa-de-sare-si-glazura-portocale-habanero-Grill-Society_1

Cateodata sa prepari un piept de rata intreg poate fi o provocare. Desi este considerat un preparat nobil, nu multi se incumenta sa il pregateasca la gratar retinuti fiind de textura carnii si de grasimea specifica a pieptului de rata. Vom incerca o reteta simpla de piept de rata in stil asiatic pe placa de sare si glazura de portocale-habanero, preparat la gratar, si vom vedea cum toate provocarile, o data depasite, nu aduc decat satisfactii culinare :-) :

 

Ingrediente:

  • 2 buc. piept de rata aprox. 250 gr. fiecare
  • Mix condimente ASIA de la Don Marco’s BBQ
  • 2 placi de sare (sau una mare)
  • Sos BBQ Orange Habanero

Preparare:

  • tamponati pieptul de rata si crestati usor stratul de grasime de pe piept fara a intra in carne;
  • presarati mixul de condiment ASIA (dupa gust) si lasati-l la marinat pentru cateva ore in frigider;
  • preincalziti gratarul pana la aprox. 180-200°C timp de cateva minute;
  • puneti bucatile de piept de rata pe placa de sare (partea cu grasime pe placa de sare) si asezati-le in gratar (nu preincalziti placa de sare!)
  • gatiti bucatile de rata indirect la temperatura de 180-200°C, aprox. 15 min. pana ajung la temperatura de 62°C (rose)
  • glazurati carnea cu sos barbecue Orange-Habanero si mai lasati cateva minute in gratar pentru caramelizare.

Recomandare de servire:

  • legume la wok
  • noodles (paste chinezesti, taitei de orez)
  • vin roze sec

Enjoy it!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>